Rode cijfers voor Autobinck, omzet onder het miljard

Redactie Redactie
• Laatste update:

De omzet daalde vorig jaar met 80 miljoen naar 991 miljoen euro (-7,6%). De operationele winst daalde van 17,4 naar 1,6 miljoen euro.

Tegenvallende import
Vooral de importactiviteiten bleven in 2012 achter. Het bedrijf verkocht 21,8% minder Hyundai`s (25 duizend stuks in totaal) en 46,9% minder Mitsubishi`s (duizend stuks). In totaal – wholesale en retail bij elkaar opgeteld – werden er 42 duizend auto`s verkocht (-12,5%). Op de importactiviteiten werd ruim een miljoen euro verloren.

Business Lease kende een goed jaar. De portefeuille groeide met bijna 10% tot 36 duizend auto`s. In Nederland, waar onlangs Arjan Stuij werd aangesteld als nieuwe directeur, kromp de portefeuille echter wel, met 3,6%. De nettowinst van Business Lease bedroeg ruim 10 miljoen euro.

Onderdelentak
Partspoint Holding, waar onderdelenorganisatie Brezan onder valt, maakte 900 duizend euro verlies. Het sluiten van de Tsjechische vestigingen kostte het bedrijf bijna vier miljoen euro. Het bedrijf haalt wel een steeds groter deel van de omzet (40%) uit Centraal- en Oost-Europa. Zo opende het vorige week een BMW-dealervestiging in Bratislava (foto).

Autobinck stelt erg voorzichtig te zijn, omdat er geen zicht is op duurzame economische groei. Consumenten stellen aankoop en onderhoud uit, of slaan onderhoud zelfs volledig over.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.