Havik nieuwe naam Opel-dealerschappen Stern

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar werd de reorganisatie van het Fiat- en Opel-cluster van Stern ingezet. Fiat werd ondergebracht bij Vireo. De Opel-activiteiten werden sterk gereduceerd. Stern is teruggegaan van oorspronkelijk 13 naar nu 3 Opel-vestigingen.

Stern voert Opel nog in Amsterdam-Noord, Alkmaar en Wormerveer. In Wormerveer worden alle Chevrolet-activiteiten geclusterd. Dit betekent dat de activiteiten in Heerhugowaard en Den Helder beëindigd worden. Heerhugowaard was daarbij lang een vraagstuk. “Dat had te maken met de huur van het pand”, vertelt Van der Kwast. “Dat bleek uiteindelijk wel op te zeggen. Vandaar dat we alsnog konden kiezen voor Alkmaar.”

Symbolische naam
In Den Helder komt een Sternpoint in de huidige locatie. Momenteel is Stern bezig met het ontmantelen van de overhead van het voormalige Fiat- en Opel-cluster. Dat betekent dat het aantal arbeidsplaatsen met rond de tien afneemt. Stern heeft hiervoor ontslagprocedures in gang gezet. Vóór 1 juni moeten vervolgens de nieuwe dealercontracten met Opel getekend zijn.

Bij de geheel nieuwe situatie past ook een nieuwe naam. De naamwijziging van Merel Auto naar Havik Auto staat volgens Van der Kwast symbool voor de doelstellingen van het bedrijf. “We laten ons bij het Opel dealerbedrijf niet langer de kaas van het brood eten. Bij die mentaliteit past een Havik beter dan een Merel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Havik nieuwe naam Opel-dealerschappen Stern | Automotive Online

Havik nieuwe naam Opel-dealerschappen Stern

Redactie Redactie
• Laatste update:

Vorig jaar werd de reorganisatie van het Fiat- en Opel-cluster van Stern ingezet. Fiat werd ondergebracht bij Vireo. De Opel-activiteiten werden sterk gereduceerd. Stern is teruggegaan van oorspronkelijk 13 naar nu 3 Opel-vestigingen.

Stern voert Opel nog in Amsterdam-Noord, Alkmaar en Wormerveer. In Wormerveer worden alle Chevrolet-activiteiten geclusterd. Dit betekent dat de activiteiten in Heerhugowaard en Den Helder beëindigd worden. Heerhugowaard was daarbij lang een vraagstuk. “Dat had te maken met de huur van het pand”, vertelt Van der Kwast. “Dat bleek uiteindelijk wel op te zeggen. Vandaar dat we alsnog konden kiezen voor Alkmaar.”

Symbolische naam
In Den Helder komt een Sternpoint in de huidige locatie. Momenteel is Stern bezig met het ontmantelen van de overhead van het voormalige Fiat- en Opel-cluster. Dat betekent dat het aantal arbeidsplaatsen met rond de tien afneemt. Stern heeft hiervoor ontslagprocedures in gang gezet. Vóór 1 juni moeten vervolgens de nieuwe dealercontracten met Opel getekend zijn.

Bij de geheel nieuwe situatie past ook een nieuwe naam. De naamwijziging van Merel Auto naar Havik Auto staat volgens Van der Kwast symbool voor de doelstellingen van het bedrijf. “We laten ons bij het Opel dealerbedrijf niet langer de kaas van het brood eten. Bij die mentaliteit past een Havik beter dan een Merel.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.