Juli: voorspelling verkoopdip komt uit

Redactie Redactie
• Laatste update:

De brancheorganisaties wijten de daling volledig aan de wijzigingen in de bijtelling en de bpm. “Voor 1 juli vielen meer auto’s in een voordeliger bijtellingsregeling en was de bpm lager. Sinds 1 juli zijn de grenswaarden van de CO2-uitstoot aangescherpt met een hogere aanschafprijs tot gevolg”, aldus Bovag en RAI Vereniging.

De maand juni liet daardoor juist een stijging van 52,1% op jaarbasis zien. Tot en met eind juli zijn er dit jaar in totaal 362.515 nieuwe personenauto’s geregistreerd, tegen 370.441 over de vergelijkbare periode in 2011. Dat komt neer op een daling van 2,1%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.