Stern Groep start onderdelentak

Redactie Redactie
• Laatste update:

De hoge winst in 2010 had onder meer te maken met incidentele baten. Dit jaar verwacht Stern de operationele resultaten geleidelijk verder te verbeteren. De komende jaren wil het concern groeien naar een winstniveau van 20 miljoen euro per jaar.

Stern Parts
Deze groei moet onder meer worden gerealiseerd door de reorganisatie van de divisie Stern Diensten. Dit bedrijfsonderdeel zal medio dit jaar worden opgesplitst in Stern Finance en Stern Universeel.

Onder Stern Universeel vallen de merkongebonden activiteiten zoals Sternpoint, Sternplaza en Stern Parts, een nieuwe activiteit waarin de onderdelenvoorziening voor de universele bedrijven valt. “De aanstelling van Adriaan Roggeveen als commissaris is hier direct aan gelinkt”, licht bestuursvoorzitter Henk van der Kwast toe. “Met Stern Parts willen we onze onderdelenvoorziening los van de dealerbedrijven opzetten.” De bedoeling daarvan is om de afhankelijkheid van de autofabrikanten te verminderen. Met welke toeleveranciers het bedrijf gaat werken kan Van der Kwast nog niet zeggen. “We zijn hiermee in de opbouwfase en verwachten de komende zes weken meer bekend te kunnen maken.”

Onder Stern Finance vallen activiteiten in lease, wagenparkbeheer, financiering en verzekering. Vooral in leasing wil Stern “zo hard mogelijk groeien”, aldus Van der Kwast. “Daarbij leggen we het accent op de midden- en kleinbedrijven, en mijden we de grote bedrijven.”

Bekijk de jaarcijfers 2011 van Stern in de rubriek Feiten & cijfers.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Stern Groep start onderdelentak | Automotive Online

Stern Groep start onderdelentak

Redactie Redactie
• Laatste update:

De hoge winst in 2010 had onder meer te maken met incidentele baten. Dit jaar verwacht Stern de operationele resultaten geleidelijk verder te verbeteren. De komende jaren wil het concern groeien naar een winstniveau van 20 miljoen euro per jaar.

Stern Parts
Deze groei moet onder meer worden gerealiseerd door de reorganisatie van de divisie Stern Diensten. Dit bedrijfsonderdeel zal medio dit jaar worden opgesplitst in Stern Finance en Stern Universeel.

Onder Stern Universeel vallen de merkongebonden activiteiten zoals Sternpoint, Sternplaza en Stern Parts, een nieuwe activiteit waarin de onderdelenvoorziening voor de universele bedrijven valt. “De aanstelling van Adriaan Roggeveen als commissaris is hier direct aan gelinkt”, licht bestuursvoorzitter Henk van der Kwast toe. “Met Stern Parts willen we onze onderdelenvoorziening los van de dealerbedrijven opzetten.” De bedoeling daarvan is om de afhankelijkheid van de autofabrikanten te verminderen. Met welke toeleveranciers het bedrijf gaat werken kan Van der Kwast nog niet zeggen. “We zijn hiermee in de opbouwfase en verwachten de komende zes weken meer bekend te kunnen maken.”

Onder Stern Finance vallen activiteiten in lease, wagenparkbeheer, financiering en verzekering. Vooral in leasing wil Stern “zo hard mogelijk groeien”, aldus Van der Kwast. “Daarbij leggen we het accent op de midden- en kleinbedrijven, en mijden we de grote bedrijven.”

Bekijk de jaarcijfers 2011 van Stern in de rubriek Feiten & cijfers.  

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.