Brilliance scoort slecht in crashtest

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Duitse automobilistenorganisatie ADAC heeft daarom besloten om de auto zelf aan een EuroNCAP crashtest te onderwerpen. Daarin behaalde de BS6 een score tussen 1 en twee sterren. Volgens Cardoen is die uitslag conform de verwachtingen. De Brilliance beschikt namelijk wel over twee airbags en ABS, maar niet over zijdelingse airbags of ESP. Het bedrijf voegt er aan toe dat de auto met zijn anderhalve ster veiliger is dan vijftig procent van de voertuigen die op de Belgische wegen rondrijden. De Briliance BS6 wordt in Europa geïmporteerd door het Duitse bedrijf HSO, de Belgische autosupermarkt Cardoen heeft de distributierechten voor de Benelux. Het bedrijf besluit later dit jaar of en hoe de Brilliance in Nederland op de markt wordt gebracht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Brilliance scoort slecht in crashtest | Automotive Online

Brilliance scoort slecht in crashtest

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Duitse automobilistenorganisatie ADAC heeft daarom besloten om de auto zelf aan een EuroNCAP crashtest te onderwerpen. Daarin behaalde de BS6 een score tussen 1 en twee sterren. Volgens Cardoen is die uitslag conform de verwachtingen. De Brilliance beschikt namelijk wel over twee airbags en ABS, maar niet over zijdelingse airbags of ESP. Het bedrijf voegt er aan toe dat de auto met zijn anderhalve ster veiliger is dan vijftig procent van de voertuigen die op de Belgische wegen rondrijden. De Briliance BS6 wordt in Europa geïmporteerd door het Duitse bedrijf HSO, de Belgische autosupermarkt Cardoen heeft de distributierechten voor de Benelux. Het bedrijf besluit later dit jaar of en hoe de Brilliance in Nederland op de markt wordt gebracht.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.