Trekhaakfabrikant Westfalia in Amerikaanse handen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Als onderdeel van de transactie tussen Horizon en Westfalia wordt DPE aandeelhouder van Horizon Global. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Westfalia Automotive produceert sinds 1932 trekhaken. In totaal voert het ruim 1.700 verschillende producten, waaronder ook fietsendragers. In 2015 bedroeg de omzet 190 miljoen euro. Er werken duizend mensen bij het bedrijf. Naast Westfalia produceert het bedrijf ook de producten van Terwa en Siarr.

Op de trekhakenmarkt is sprake van een consolidatie: In Nederland nam H2 Equity Partners vorig jaar trekhaakfabrikant Brink Group over van Thule.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Trekhaakfabrikant Westfalia in Amerikaanse handen | Automotive Online

Trekhaakfabrikant Westfalia in Amerikaanse handen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Als onderdeel van de transactie tussen Horizon en Westfalia wordt DPE aandeelhouder van Horizon Global. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Westfalia Automotive produceert sinds 1932 trekhaken. In totaal voert het ruim 1.700 verschillende producten, waaronder ook fietsendragers. In 2015 bedroeg de omzet 190 miljoen euro. Er werken duizend mensen bij het bedrijf. Naast Westfalia produceert het bedrijf ook de producten van Terwa en Siarr.

Op de trekhakenmarkt is sprake van een consolidatie: In Nederland nam H2 Equity Partners vorig jaar trekhaakfabrikant Brink Group over van Thule.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.