ING verlaagt verkoopprognose drastisch

Redactie Redactie
• Laatste update:

De prognose is bijgesteld vanwege de turbulente ontwikkelingen in de economische en financiële markten. ING verwacht dat de verkoopcijfers met 17% dalen ten opzichte van vorig jaar. Dat zou de grootste daling zijn sinds 1993. "Vooral de eerste helft van het jaar zal de branche het zwaar te verduren krijgen", licht Stefan van woelderen, econoom bij het brancheteam automotive
van ING toe. "Daarna is de verwachting dat er een normalisatie optreedt, hoewel de kou nog wel even aan zal houden." Pas in 2010 verwacht de ING een duidelijk economisch herstel.

Afwachten
RAI-Bovag laat weten haar prognose voorlopig niet aan te passen. "We begrijpen dat onze prognose van 475 duizend moeilijk realiseerbaar is, maar de markt is momenteel zo in beweging dat we eerst eens de cijfers van januari willen zien. Daarna kunnen we alsnog besluiten onze prognose aan te passen."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

ING verlaagt verkoopprognose drastisch | Automotive Online

ING verlaagt verkoopprognose drastisch

Redactie Redactie
• Laatste update:

De prognose is bijgesteld vanwege de turbulente ontwikkelingen in de economische en financiële markten. ING verwacht dat de verkoopcijfers met 17% dalen ten opzichte van vorig jaar. Dat zou de grootste daling zijn sinds 1993. "Vooral de eerste helft van het jaar zal de branche het zwaar te verduren krijgen", licht Stefan van woelderen, econoom bij het brancheteam automotive
van ING toe. "Daarna is de verwachting dat er een normalisatie optreedt, hoewel de kou nog wel even aan zal houden." Pas in 2010 verwacht de ING een duidelijk economisch herstel.

Afwachten
RAI-Bovag laat weten haar prognose voorlopig niet aan te passen. "We begrijpen dat onze prognose van 475 duizend moeilijk realiseerbaar is, maar de markt is momenteel zo in beweging dat we eerst eens de cijfers van januari willen zien. Daarna kunnen we alsnog besluiten onze prognose aan te passen."

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.