RAI Vereniging en Bovag: Autoverkoop 2023 valt hoger uit dan in 2022

De markt trekt dus volgend jaar licht aan ten opzichte van 2022 (foto: Shutterstock)

Het aantal nieuwe lichte bedrijfswagens zal volgens de prognose uitkomen op circa 70 duizend.

RAI Vereniging en Bovag verwachten dat in 2023 het aantal registraties van nieuwe personenauto’s uitkomt op 340 duizend. De markt trekt volgend jaar licht aan ten opzichte van 2022. Verwachte eindstand registraties in 2022 is tussen de 300 duizend en de 320 duizend, wat uitkomt op een stijging tussen de 6 en 13 procent. In 2021 eindigde de autoverkoop op een historisch dieptepunt. Het aantal nieuwe lichte bedrijfswagens komt volgens de prognose in 2023 uit op circa 70 duizend. Een stijging van 4 procent ten opzichte van de 67 duizend nieuwe lichte bedrijfswagens waar de markt in 2022 waarschijnlijk op uitkomt. Dat melden de brancheverenigingen in een gezamenlijk persbericht.

Het lijkt het er op dat een deel van de autofabrikanten zijn leveringsachterstanden kan gaan inlopen, omdat de levering van chips, onderdelen en grondstoffen weer wat lijkt te herstellen. Ook wordt er verwacht dat de overheidscompensatie in de energiecrisis een positief effect zal hebben op de verkoopcijfers.

Het realiseren van de prognoses hangt in belangrijke mate af van het verloop van de oorlog in Oekraïne en de ontwikkeling van de inflatie en de lokale en wereldwijde economie. 

RAI Vereniging en Bovag: Autoverkoop 2023 valt hoger uit dan in 2022 | Automotive Online

RAI Vereniging en Bovag: Autoverkoop 2023 valt hoger uit dan in 2022

De markt trekt dus volgend jaar licht aan ten opzichte van 2022 (foto: Shutterstock)

Het aantal nieuwe lichte bedrijfswagens zal volgens de prognose uitkomen op circa 70 duizend.

RAI Vereniging en Bovag verwachten dat in 2023 het aantal registraties van nieuwe personenauto’s uitkomt op 340 duizend. De markt trekt volgend jaar licht aan ten opzichte van 2022. Verwachte eindstand registraties in 2022 is tussen de 300 duizend en de 320 duizend, wat uitkomt op een stijging tussen de 6 en 13 procent. In 2021 eindigde de autoverkoop op een historisch dieptepunt. Het aantal nieuwe lichte bedrijfswagens komt volgens de prognose in 2023 uit op circa 70 duizend. Een stijging van 4 procent ten opzichte van de 67 duizend nieuwe lichte bedrijfswagens waar de markt in 2022 waarschijnlijk op uitkomt. Dat melden de brancheverenigingen in een gezamenlijk persbericht.

Het lijkt het er op dat een deel van de autofabrikanten zijn leveringsachterstanden kan gaan inlopen, omdat de levering van chips, onderdelen en grondstoffen weer wat lijkt te herstellen. Ook wordt er verwacht dat de overheidscompensatie in de energiecrisis een positief effect zal hebben op de verkoopcijfers.

Het realiseren van de prognoses hangt in belangrijke mate af van het verloop van de oorlog in Oekraïne en de ontwikkeling van de inflatie en de lokale en wereldwijde economie.