Bovag en RAI doen ‘slag om de arm’ prognose: 400 duizend nieuwe auto’s in 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Corona maakt het doen van een goede voorspelling erg lastig. (Foto: Shutterstock)

Brancheorganisatie Bovag en RAI Vereniging gaan in hun prognose voor 2021 uit van een verkoopniveau van 400 duizend personenwagens en 60 duizend bestelwagens. Dat melden de brancheverenigingen vandaag. Ze melden daarbij een behoorlijke slag om de arm te houden. “De realisatie van deze verkoopcijfers is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus”, schrijven ze in het persbericht.

Voor dit jaar rekenen beide verenigingen vooralsnog op 350 duizend nieuwe auto’s, waar voor de corona-uitbraak nog werd uitgegaan van 425.000 verkopen in 2020. “Als gevolg van nieuwe bijtellingspercentages per 1 januari aanstaande zou er eind dit jaar nog grote vraag kunnen ontstaan naar elektrische auto’s.”

De brancheorganisaties gaan daarnaast voor volgend jaar uit van 64 duizend nieuwe bestelwagens en rekenen dit jaar op de verkoop van 58 duizend stuks.

Duurder

Bovag en RAI stellen dat door de nieuwe bpm-tabellen op 1 januari de prijzen voor veel personenauto’s op diesel en benzine (of hybride) wederom stijgen, iets dat Ford Nederland-directeur Johan Claassen ook al opmerkte.

Verder denken beide partijen dat het aandeel van elektrische auto’s in de totale verkoop volgend jaar meer dan 20 procent gaat bedragen. Over de eerste drie kwartalen van 2020 was dat bijna 12 procent en in heel 2019 bijna 14 procent.


Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Bovag en RAI doen ‘slag om de arm’ prognose: 400 duizend nieuwe auto’s in 2021 | Automotive Online

Bovag en RAI doen ‘slag om de arm’ prognose: 400 duizend nieuwe auto’s in 2021

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Corona maakt het doen van een goede voorspelling erg lastig. (Foto: Shutterstock)

Brancheorganisatie Bovag en RAI Vereniging gaan in hun prognose voor 2021 uit van een verkoopniveau van 400 duizend personenwagens en 60 duizend bestelwagens. Dat melden de brancheverenigingen vandaag. Ze melden daarbij een behoorlijke slag om de arm te houden. “De realisatie van deze verkoopcijfers is echter sterk afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus”, schrijven ze in het persbericht.

Voor dit jaar rekenen beide verenigingen vooralsnog op 350 duizend nieuwe auto’s, waar voor de corona-uitbraak nog werd uitgegaan van 425.000 verkopen in 2020. “Als gevolg van nieuwe bijtellingspercentages per 1 januari aanstaande zou er eind dit jaar nog grote vraag kunnen ontstaan naar elektrische auto’s.”

De brancheorganisaties gaan daarnaast voor volgend jaar uit van 64 duizend nieuwe bestelwagens en rekenen dit jaar op de verkoop van 58 duizend stuks.

Duurder

Bovag en RAI stellen dat door de nieuwe bpm-tabellen op 1 januari de prijzen voor veel personenauto’s op diesel en benzine (of hybride) wederom stijgen, iets dat Ford Nederland-directeur Johan Claassen ook al opmerkte.

Verder denken beide partijen dat het aandeel van elektrische auto’s in de totale verkoop volgend jaar meer dan 20 procent gaat bedragen. Over de eerste drie kwartalen van 2020 was dat bijna 12 procent en in heel 2019 bijna 14 procent.


Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.