Kroymans-directie rijdt op ethanol

Redactie Redactie
• Laatste update:

Zo schoon als de nieuwe brandstof is, goedkoop is het niet. Een liter E85 kost 1,916 euro. Bij het tankstation namen vervolgens vijf directieleden van Kroymans Corporation en Saab Nederland ieder een Saab 9-5 Biopower in gebruik. Deze Saab kan zowel benzine als E85 tanken. Als extraatje krijgt de bestuurder bij het tanken van E85 een vermogenstoename van 30%. Op dit moment zijn er in de regio Rotterdam twintig auto’s die op E85 kunnen rijden. Zes daarvan zijn auto’s van de gemeente. De overige auto’s zijn aangepaste Citroën 2CV’s van de Rotterdamse vereniging Het Eendeëi. Behalve Saab leveren ook Ford en Volvo auto’s die op E85 kunnen rijden, PSA Peugeot Citroën wil volgend jaar zulke auto’s aanbieden.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.