Dealerrendement stijgt, winst op nieuwverkoop daalt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stijging is volgens de NDA vooral te danken aan de resultaten die behaald worden met gebruikte auto`s en met het magazijn. De gemiddelde brutowinst uit de verkoop van nieuwe auto`s is 6,1% van de totale omzet. In de eerste helft van 2006 was dit nog 6,3%. "Een belangrijk aandachtspunt", zegt NDA-voorzitter Geert Vermeer. "Verkoop nieuw is het vlaggenschip van een dealerbedrijf en dan kan het niet zo zijn dat juist deze afdeling onvoldoende rendeert."
De brutowinst op de verkoop van gebruikte auto`s steeg van 2,0% naar 3,0%. De brutowinst in de werkplaats daalde iets (van 49,8% naar 49,6%), terwijl de brutowinst van het magazijn licht steeg van 27,3% naar 27,5%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Dealerrendement stijgt, winst op nieuwverkoop daalt | Automotive Online

Dealerrendement stijgt, winst op nieuwverkoop daalt

Redactie Redactie
• Laatste update:

De stijging is volgens de NDA vooral te danken aan de resultaten die behaald worden met gebruikte auto`s en met het magazijn. De gemiddelde brutowinst uit de verkoop van nieuwe auto`s is 6,1% van de totale omzet. In de eerste helft van 2006 was dit nog 6,3%. "Een belangrijk aandachtspunt", zegt NDA-voorzitter Geert Vermeer. "Verkoop nieuw is het vlaggenschip van een dealerbedrijf en dan kan het niet zo zijn dat juist deze afdeling onvoldoende rendeert."
De brutowinst op de verkoop van gebruikte auto`s steeg van 2,0% naar 3,0%. De brutowinst in de werkplaats daalde iets (van 49,8% naar 49,6%), terwijl de brutowinst van het magazijn licht steeg van 27,3% naar 27,5%.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.