Kroymans zegt Ssangyong-contracten wel/niet op

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tijdens een vergadering met het dealerbestuur meldde de directie van Ssangyong Nederland alle contracten in de loop van volgend jaar op te willen zeggen. “Voor ons als dealerbestuur onacceptabel”, laat Paul de Vries weten; hij is voorzitter van de dealervereniging. “We hoefden ons volgens de importeur geen zorgen te maken omdat iedereen een nieuw contract zou krijgen, maar ze hebben dit tot op heden nog niet schriftelijk bevestigd.” De NDA zegt bij monde van secretaris Martin Huisman “er bovenop te zitten” en heeft Kroymans een brief gestuurd om om opheldering te vragen. “Een collectieve opzegging is buitengewoon onverstandig”, zegt Huisman. “Als je spreekt over een goede verhouding tussen dealers en importeurs, dan ga je zo niet met elkaar om.” Bij Kroymans Corporation – waar Ssangyong Nederland onderdeel van is – laat men nu weten dat de dealers zich geen zorgen hoeven te maken. “Wij gaan de Ssangyong-contracten volgend jaar pertinent niét opzeggen”, meldt Milco de Vries, chief operational officer van Kroymans. “Dat hebben we de dealers inmiddels ook gemeld.” Peter de Wild, directeur van Ssangyong Nederland, bevestigt deze lezing. “Wij hebben in een bestuursvergadering inderdaad gemeld dat we de contracten wilden opzeggen. Inmiddels is er evenwel een Kroymans-breed onderzoek geweest waaruit blijkt dat er geen juridische noodzaak voor is. En dan gaan we het uiteraard niet doen.” “Als de hoogste man binnen Kroymans nu meldt dat er van opzeggingen geen sprake is, zoveel te beter”, reageert Paul de Vries.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.