Verhuurder Sixt boekt recordomzet in eerste halfjaar

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Sixt groeide vooral in de Europese markt. (Foto: Shutterstock)

Sixt heeft in de eerste helft van 2022 een winst geboekt van 223 miljoen euro. Dit meldt het verhuurbedrijf in zijn halfjaarcijfers. Dat is een stijging van 250 procent ten opzichte van 2021.

De omzet steeg over de eerste zes maanden met 59,4 procent naar 1,3 miljard euro. Dit is volgens Sixt de beste halfjaaromzet in de geschiedenis van de onderneming. De grootste omzetstijging werd in Europa (exclusief Duitsland) geboekt (+82%). Hier was de omzet 536 miljoen euro. De omzet van het bedrijf buiten thuismarkt Duitsland is nu ruim 70 procent, waarvan zo’n 40,6 procent in Europa wordt gerealiseerd en 29,8 procent in de VS.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Sixt al een winst van net iets minder dan 100 miljoen euro.

Vooruitzichten

Voor de rest van het jaar blijft Sixt vasthouden de eerdere schatting dat de jaarwinst zal uitkomen tussen 380 en 480 miljoen euro. Daarbij heeft het bedrijf de hoop dat het aan de hoge kant van die schatting zal uitkomen. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een recordwinst van 442 miljoen euro. In 2020 had het bedrijf, evenals concurrenten, te kampen met dalende resultaten als gevolg van reisbeperkingen door de coronacrisis. Dit jaar kenmerkt zich door stijgende prijzen als gevolg van een tekort aan auto’s. Sixt meldt nog voldoende aanbod te hebben doordat het al in een vroeg stadium heeft ingekocht: de wereldwijde verhuurvloot groeide naar 129.400 voertuigen (+24%).

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Verhuurder Sixt boekt recordomzet in eerste halfjaar | Automotive Online

Verhuurder Sixt boekt recordomzet in eerste halfjaar

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Sixt groeide vooral in de Europese markt. (Foto: Shutterstock)

Sixt heeft in de eerste helft van 2022 een winst geboekt van 223 miljoen euro. Dit meldt het verhuurbedrijf in zijn halfjaarcijfers. Dat is een stijging van 250 procent ten opzichte van 2021.

De omzet steeg over de eerste zes maanden met 59,4 procent naar 1,3 miljard euro. Dit is volgens Sixt de beste halfjaaromzet in de geschiedenis van de onderneming. De grootste omzetstijging werd in Europa (exclusief Duitsland) geboekt (+82%). Hier was de omzet 536 miljoen euro. De omzet van het bedrijf buiten thuismarkt Duitsland is nu ruim 70 procent, waarvan zo’n 40,6 procent in Europa wordt gerealiseerd en 29,8 procent in de VS.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte Sixt al een winst van net iets minder dan 100 miljoen euro.

Vooruitzichten

Voor de rest van het jaar blijft Sixt vasthouden de eerdere schatting dat de jaarwinst zal uitkomen tussen 380 en 480 miljoen euro. Daarbij heeft het bedrijf de hoop dat het aan de hoge kant van die schatting zal uitkomen. Vorig jaar boekte het bedrijf nog een recordwinst van 442 miljoen euro. In 2020 had het bedrijf, evenals concurrenten, te kampen met dalende resultaten als gevolg van reisbeperkingen door de coronacrisis. Dit jaar kenmerkt zich door stijgende prijzen als gevolg van een tekort aan auto’s. Sixt meldt nog voldoende aanbod te hebben doordat het al in een vroeg stadium heeft ingekocht: de wereldwijde verhuurvloot groeide naar 129.400 voertuigen (+24%).

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.