‘Sixt haalt Tesla’s uit verhuurvloot’

Sixt • Het uitfaseren is een gevolg van de wereldwijde EV-prijsoorlog.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Sixt haalt de EV’s van Tesla uit zijn wagenpark. Dat doet het verhuurbedrijf omdat de zware prijsverlagingen van het merk de restwaarden van de autoverhuurder schaadt, zo meldt Bloomberg.

Tesla’s prijsverlagingen zetten de restwaarden van EV’s behoorlijk onder druk. Volgens Sixt verergeren ook de hogere reparatiekosten van EV’s de problemen met lagere inruilwaarden.

Hertz meldde in oktober dat de prijsdalingen van Tesla de inruilwaardes van EV’s met een derde hebben verlaagd. Ook kwam het bedrijf terug op zijn voornemen om zijn huurvloot behoorlijk te elektrificeren.

Elektrificatie

Twee jaar geleden besloot Hertz juist om ‘stevig’ in te zetten op elektrificatie, met de aankoop van 150 duizend Tesla’s. Deze auto’s waren bestemd voor verhuur over de hele wereld, maar vooral in de Verenigde Staten. Ondanks het schrappen van de Tesla’s meldt een woordvoerder van Sixt aan Bloomberg dat het verhuurbedrijf nog steeds van plan is om tegen het einde van het decennium maar liefst 90 procent van zijn vloot in Europa te elektrificeren.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Sixt haalt Tesla’s uit verhuurvloot’ | Automotive Online

‘Sixt haalt Tesla’s uit verhuurvloot’

Sixt • Het uitfaseren is een gevolg van de wereldwijde EV-prijsoorlog.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Autoverhuurbedrijf Sixt haalt de EV’s van Tesla uit zijn wagenpark. Dat doet het verhuurbedrijf omdat de zware prijsverlagingen van het merk de restwaarden van de autoverhuurder schaadt, zo meldt Bloomberg.

Tesla’s prijsverlagingen zetten de restwaarden van EV’s behoorlijk onder druk. Volgens Sixt verergeren ook de hogere reparatiekosten van EV’s de problemen met lagere inruilwaarden.

Hertz meldde in oktober dat de prijsdalingen van Tesla de inruilwaardes van EV’s met een derde hebben verlaagd. Ook kwam het bedrijf terug op zijn voornemen om zijn huurvloot behoorlijk te elektrificeren.

Elektrificatie

Twee jaar geleden besloot Hertz juist om ‘stevig’ in te zetten op elektrificatie, met de aankoop van 150 duizend Tesla’s. Deze auto’s waren bestemd voor verhuur over de hele wereld, maar vooral in de Verenigde Staten. Ondanks het schrappen van de Tesla’s meldt een woordvoerder van Sixt aan Bloomberg dat het verhuurbedrijf nog steeds van plan is om tegen het einde van het decennium maar liefst 90 procent van zijn vloot in Europa te elektrificeren.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.