Greenwheels neemt afscheid van brandstofmotor

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De Volkswagen Up gaat uit het Greenwheels-aanbod. (Foto: Greenwheels)

De deelauto’s van Greenwheels worden de komende 36 maanden versneld vervangen door elektrische modellen. Dit meldt het bedrijf middels een persbericht. Het Nederlandse deelautobedrijf wil in 2025 compleet CO2-neutraal zijn. Alle auto’s worden voornamelijk vervangen met ID.-modellen.

Volledig elektrisch

Greenwheels heeft op dit moment 2.300 deelauto’s rijden in 135 gemeenten in Nederland. Daarvan is momenteel 10 procent volledig elektrisch aangedreven. De volgende 500 elektrische auto’s staan in bestelling, meldt het bedrijf. Greenwheels is onderdeel van Volkswagen Pon Financial Services. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.