Leaseplan VS verkocht aan Wheels Donlen-eigenaar

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Leaseplan boekt 1,9 miljard euro nettowinst in 2022
Leaseplan blijft samenwerken met Leaseplan VS. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Leaseplan VS is verkocht aan Athene, het moederbedrijf van de grote Amerikaanse leasemaatschappij Wheels Donlen. Dat melden de bedrijven. Er wordt niet vermeld om hoeveel voertuigen het gaat. De Amerikaanse divisie van Leaseplan was geen onderdeel van de deal die eerder gesloten werd met ALD Automotive.

ALD en Wheels Donlen vormen een global alliance, die in totaal een vloot beheert van 2,7 miljoen auto’s in 53 landen (exclusief de vloot van Leaseplan). De alliantie wordt gecontinueerd, meldt Wheels Donlen.

Wheels Donlen-grootaandeelhouder Athene meldt de activiteiten van beide ondernemingen samen te voegen. 

Verder melden de bedrijven dat er een samenwerking wordt opgetuigd door Leaseplan Corporation en Leaseplan VS met betrekking tot het leveren van fleetmanagementservices.

Met de verkoop van Leaseplan VS zijn alle Leaseplan-bedrijven en dochterondernemingen verkocht.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.