Arval ziet brutowinst stijgen met 2,7 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval Group zag in 2020 zijn winst voor belastingen (profit before tax) met 2,7 procent stijgen naar 579,8 miljoen euro. In 2019 bedroeg dit nog 564,7 miljoen euro. Het netto resultaat daalde met 0,6 procent naar 471,4 miljoen euro, terwijl de omzet met 3,5 procent is gegroeid naar 1,37 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de leasemaatschappij.

Overname

Internationaal groeide de vloot met 7,3 procent naar 1,38 miljoen in aantal. Van alle segmenten groeide de retaildivisie het hardst (+15,7%), mede dankzij een toenemende private leasevloot. Een deel van de vlootgroei is te danken aan nieuwe en vernieuwde samenwerkingsverbanden zoals met Sixt. Daarnaast nam Arval het bedrijf Unicredit Leasing Furhparkmanagement in Oostenrijk over.

Ook is het resultaat van verzekeringsmaatschappij Greenval meegenomen; deze maatschappij was al onderdeel van Arval-moeder BNP Paribas en werd in december 2020 ondergebracht bij Arval. Inclusief de activiteit Greenval Insurance steeg winst voor belastingen met 6,8 procent naar 633,7 miljoen euro; het netto resultaat met 3,9 procent naar 518,6 miljoen. Volgens de leasemaatschappij profiteerde de verzekeraar van een lager schadepeil door een afgenomen aantal afgelegde kilometers vanwege de coronacrisis.Download de jaarcijfers in de Automotive Kennisbank.

Groei

Alain van Groenendael, ceo van Arval, is ondanks de coronacrisis positief over het afgelopen jaar. “Onze activiteiten bleven een goede groei vertonen. Hierbij bevestigde crisis de prioriteiten die we voor Arval Beyond hebben gedefinieerd.”

De leasemaatschappij heeft de ambitie om in 2025 een marktleider te worden als het gaat om duurzame mobiliteit. De leasemaatschappij zag in 2020 de Nederlandse leasevloot toenemen met 13,3 procent naar 53 duizend auto’s. Hierbij steef het aantal private leaseauto’s met 70 procent naar bijna 7,5 duizend leaseauto’s. Arval Nederland-directeur Onno Bierhof vertelde onlangs in de Livestream meer over de strategie van Beyond.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Arval ziet brutowinst stijgen met 2,7 procent | Automotive Online

Arval ziet brutowinst stijgen met 2,7 procent

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Arval)

Leasemaatschappij Arval Group zag in 2020 zijn winst voor belastingen (profit before tax) met 2,7 procent stijgen naar 579,8 miljoen euro. In 2019 bedroeg dit nog 564,7 miljoen euro. Het netto resultaat daalde met 0,6 procent naar 471,4 miljoen euro, terwijl de omzet met 3,5 procent is gegroeid naar 1,37 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de leasemaatschappij.

Overname

Internationaal groeide de vloot met 7,3 procent naar 1,38 miljoen in aantal. Van alle segmenten groeide de retaildivisie het hardst (+15,7%), mede dankzij een toenemende private leasevloot. Een deel van de vlootgroei is te danken aan nieuwe en vernieuwde samenwerkingsverbanden zoals met Sixt. Daarnaast nam Arval het bedrijf Unicredit Leasing Furhparkmanagement in Oostenrijk over.

Ook is het resultaat van verzekeringsmaatschappij Greenval meegenomen; deze maatschappij was al onderdeel van Arval-moeder BNP Paribas en werd in december 2020 ondergebracht bij Arval. Inclusief de activiteit Greenval Insurance steeg winst voor belastingen met 6,8 procent naar 633,7 miljoen euro; het netto resultaat met 3,9 procent naar 518,6 miljoen. Volgens de leasemaatschappij profiteerde de verzekeraar van een lager schadepeil door een afgenomen aantal afgelegde kilometers vanwege de coronacrisis.Download de jaarcijfers in de Automotive Kennisbank.

Groei

Alain van Groenendael, ceo van Arval, is ondanks de coronacrisis positief over het afgelopen jaar. “Onze activiteiten bleven een goede groei vertonen. Hierbij bevestigde crisis de prioriteiten die we voor Arval Beyond hebben gedefinieerd.”

De leasemaatschappij heeft de ambitie om in 2025 een marktleider te worden als het gaat om duurzame mobiliteit. De leasemaatschappij zag in 2020 de Nederlandse leasevloot toenemen met 13,3 procent naar 53 duizend auto’s. Hierbij steef het aantal private leaseauto’s met 70 procent naar bijna 7,5 duizend leaseauto’s. Arval Nederland-directeur Onno Bierhof vertelde onlangs in de Livestream meer over de strategie van Beyond.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.