Arval over deelmobiliteit: ‘Delen binnen closed community ideaal’

Arval • De leasemarkt staat voor grote veranderingen. Naast auto’s, klinkt de roep om fietsen en deelvervoer steeds luider.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Rogier van Ewijk is general manager bij Arval BNP Paribas.
(Foto: Arval).

Bij leasemaatschappij Arval Nederland staat 2023 in het teken van integratie. Het bedrijf nam vorig jaar leasemaatschappij Terberg Business Lease over. Rogier van Ewijk (van TBL afkomstig) is een van de twee general managers van het concern in Nederland. 

Deelvervoer is een belangrijke tak van sport binnen Arval aan het worden. “Wij focussen ons op delen binnen een closed community. Op dat moment is een kleinere groep verantwoordelijk voor de auto, inclusief de leaseprijs. Daarmee is de winstgevendheid ook gegarandeerd”, aldus van Ewijk.

In Utrecht staat een verzamelgebouw van bedrijven, dat is volgens Van Ewijk het perfecte uitgangspunt. “Daar staan van ons een aantal deelauto’s. Alle bedrijven die daar op aangesloten zijn, betalen een klein vast bedrag om die auto’s mogelijk te maken. De auto’s zijn dan eigenlijk al redelijk gefinancierd, en dan komen ook de kosten van het gebruik er nog bij. Op die manier maak je deelauto’s aantrekkelijk voor verzamelgebouwen en is het voor bedrijven interessant.”

Lees op Fleet & Mobility een uitgebreid interview met Van Ewijk. Hierin vertelt hij onder meer hoe het bedrijf van zijn deelauto-tak winstgevende business weet te maken.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Arval over deelmobiliteit: ‘Delen binnen closed community ideaal’ | Automotive Online

Arval over deelmobiliteit: ‘Delen binnen closed community ideaal’

Arval • De leasemarkt staat voor grote veranderingen. Naast auto’s, klinkt de roep om fietsen en deelvervoer steeds luider.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Rogier van Ewijk is general manager bij Arval BNP Paribas.
(Foto: Arval).

Bij leasemaatschappij Arval Nederland staat 2023 in het teken van integratie. Het bedrijf nam vorig jaar leasemaatschappij Terberg Business Lease over. Rogier van Ewijk (van TBL afkomstig) is een van de twee general managers van het concern in Nederland. 

Deelvervoer is een belangrijke tak van sport binnen Arval aan het worden. “Wij focussen ons op delen binnen een closed community. Op dat moment is een kleinere groep verantwoordelijk voor de auto, inclusief de leaseprijs. Daarmee is de winstgevendheid ook gegarandeerd”, aldus van Ewijk.

In Utrecht staat een verzamelgebouw van bedrijven, dat is volgens Van Ewijk het perfecte uitgangspunt. “Daar staan van ons een aantal deelauto’s. Alle bedrijven die daar op aangesloten zijn, betalen een klein vast bedrag om die auto’s mogelijk te maken. De auto’s zijn dan eigenlijk al redelijk gefinancierd, en dan komen ook de kosten van het gebruik er nog bij. Op die manier maak je deelauto’s aantrekkelijk voor verzamelgebouwen en is het voor bedrijven interessant.”

Lees op Fleet & Mobility een uitgebreid interview met Van Ewijk. Hierin vertelt hij onder meer hoe het bedrijf van zijn deelauto-tak winstgevende business weet te maken.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.