‘Tex Gunning (Leaseplan): Slechte laadinfrastructuur belemmert elektrificatie’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een slechte laadinfrastructuur belemmert de elektrificatie, stelt topman Tex Gunning van Leaseplan. (Foto: Shutterstock)

De elektrificatie wordt belemmerd door een slechte laadinfrastructuur, stelt ceo Tex Gunning van Leaseplan. Volgens Gunning zijn er te weinig laadstations. In De Nationale Autoshow op BNR zei Gunning dat het managen van de stations ook te wensen over laat. “Mensen laten hun auto soms wel drie weken bij een laadpaal staan. Zo lang duurt het opladen van een elektrische auto nu ook weer niet”, aldus Gunning. 

In de ogen van Gunning zijn er momenteel te weinig laadstations en werkt de software niet goed, waardoor het laden van een elektrische auto veel te lang duurt. “Wij zetten nu jaarlijks 40 duizend elektrische auto’s op de weg en willen de EV’s ook zeker pushen, maar dat gaat niet met de huidige laadinfrastructuur.” De Leaseplan-ceo bemerkt dat het tekort van te weinig laadpalen niet alleen voor de randstad geldt. Juist vanwege de toename van het aantal elektrische auto’s voorziet hij het probleem ook landelijk toenemen.

Volgens de topman zou de overheid een actieve rol moet spelen in de elektrificatie. “De regering moet zich realiseren dat de elektrificatie alleen lukt als de laadinfrastructuur er is. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen met subsidies.” Gunning geeft aan dat Leaseplan hierin wil ondersteunen door laadpalen te leveren met software waardoor er ook ’s nachts geladen kan worden. Naast het tekort aan laadpalen, bleek eerder uit het Nationaal Laadonderzoek dat 43 procent van de aanvragen voor een privé-laadpaal mislukt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘Tex Gunning (Leaseplan): Slechte laadinfrastructuur belemmert elektrificatie’ | Automotive Online

‘Tex Gunning (Leaseplan): Slechte laadinfrastructuur belemmert elektrificatie’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Een slechte laadinfrastructuur belemmert de elektrificatie, stelt topman Tex Gunning van Leaseplan. (Foto: Shutterstock)

De elektrificatie wordt belemmerd door een slechte laadinfrastructuur, stelt ceo Tex Gunning van Leaseplan. Volgens Gunning zijn er te weinig laadstations. In De Nationale Autoshow op BNR zei Gunning dat het managen van de stations ook te wensen over laat. “Mensen laten hun auto soms wel drie weken bij een laadpaal staan. Zo lang duurt het opladen van een elektrische auto nu ook weer niet”, aldus Gunning. 

In de ogen van Gunning zijn er momenteel te weinig laadstations en werkt de software niet goed, waardoor het laden van een elektrische auto veel te lang duurt. “Wij zetten nu jaarlijks 40 duizend elektrische auto’s op de weg en willen de EV’s ook zeker pushen, maar dat gaat niet met de huidige laadinfrastructuur.” De Leaseplan-ceo bemerkt dat het tekort van te weinig laadpalen niet alleen voor de randstad geldt. Juist vanwege de toename van het aantal elektrische auto’s voorziet hij het probleem ook landelijk toenemen.

Volgens de topman zou de overheid een actieve rol moet spelen in de elektrificatie. “De regering moet zich realiseren dat de elektrificatie alleen lukt als de laadinfrastructuur er is. Dat kunnen ze bijvoorbeeld doen met subsidies.” Gunning geeft aan dat Leaseplan hierin wil ondersteunen door laadpalen te leveren met software waardoor er ook ’s nachts geladen kan worden. Naast het tekort aan laadpalen, bleek eerder uit het Nationaal Laadonderzoek dat 43 procent van de aanvragen voor een privé-laadpaal mislukt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.