Volkswagen bouwt eigen laadnetwerk: 8 duizend laadpalen voor eind 2024

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volkswagen en BP slaan de handen ineen. (Foto: VW)

Volkswagen-ceo Herbert Diess en BP-ceo Bernard Looney openden afgelopen vrijdag het eerste gezamenlijke laadstation in Düsseldorf. Dit markeert het begin van een uitbreidingsstrategie van beide bedrijven. Tot eind 2024 willen olieproducent BP en autobouwer Volkswagen Group in Europa 8 duizend oplaadpunten openen. Dit meldt Automobilwoche.

Het gaat om VW Flexpole 150 kW snellaadeenheden. BP plaatst de opladers bij zijn tankstations. De opladers zijn beschikbaar voor elke EV-rijder, zo BP-ceo Bernard Looney bij de presentatie.

Verdere uitbreiding

De eerste 4 duizend laadpunten zullen worden geplaatst bij Aral tankstations en Britse vestigingen van BP. Hoeveel hiervan in Nederland worden geplaatst, is nog onduidelijk. De woordvoerder is om een reactie gevraagd.

Volkswagen en BP zijn van plan hun Europese partnerschap voor elektrisch opladen te verdiepen en uit te breiden naar andere regio’s en technologieën, aldus de ceo’s van beide bedrijven. Volkswagen is ook partner in Ionity, een Europees laadnetwerk van meerdere autofabrikanten. 

Al eerder klaagde autofabrikantenvereniging Acea dat de laadinfrastructuur in Europa nog lang niet toereikend is om de EV-transitie te ondersteunen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Volkswagen bouwt eigen laadnetwerk: 8 duizend laadpalen voor eind 2024 | Automotive Online

Volkswagen bouwt eigen laadnetwerk: 8 duizend laadpalen voor eind 2024

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Volkswagen en BP slaan de handen ineen. (Foto: VW)

Volkswagen-ceo Herbert Diess en BP-ceo Bernard Looney openden afgelopen vrijdag het eerste gezamenlijke laadstation in Düsseldorf. Dit markeert het begin van een uitbreidingsstrategie van beide bedrijven. Tot eind 2024 willen olieproducent BP en autobouwer Volkswagen Group in Europa 8 duizend oplaadpunten openen. Dit meldt Automobilwoche.

Het gaat om VW Flexpole 150 kW snellaadeenheden. BP plaatst de opladers bij zijn tankstations. De opladers zijn beschikbaar voor elke EV-rijder, zo BP-ceo Bernard Looney bij de presentatie.

Verdere uitbreiding

De eerste 4 duizend laadpunten zullen worden geplaatst bij Aral tankstations en Britse vestigingen van BP. Hoeveel hiervan in Nederland worden geplaatst, is nog onduidelijk. De woordvoerder is om een reactie gevraagd.

Volkswagen en BP zijn van plan hun Europese partnerschap voor elektrisch opladen te verdiepen en uit te breiden naar andere regio’s en technologieën, aldus de ceo’s van beide bedrijven. Volkswagen is ook partner in Ionity, een Europees laadnetwerk van meerdere autofabrikanten. 

Al eerder klaagde autofabrikantenvereniging Acea dat de laadinfrastructuur in Europa nog lang niet toereikend is om de EV-transitie te ondersteunen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.