Laadopbrengsten Fastned met 188 procent gestegen in Q2

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De laadopbrengsten van de laadinfraleverancier namen toe tot 12,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2022. (Foto: Fastned)

Fastned realiseerde over het eerste halfjaar van 2022 een omzet van meer dan 27 miljoen euro. De resultaten werden gedreven door een sterke groei in het aantal EV’s op de weg in de belangrijkste markten van Fastned, zo meldt het bedrijf in een persbericht. 

De laadopbrengsten van de laadinfraleverancier namen in het eerste half jaar van 2022 toe tot 12,6 miljoen euro. Niet alleen de opbrengsten en de omzet zijn stegen, ook het verlies nam toe: van 7,7 miljoen in H1 2021 naar 10,4 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar.

Uitbreiding

Fastned is druk bezig met nieuwe stations toe te voegen aan het netwerk en is ervan overtuigd dat het doel van 65 nieuwe stations in 2022 behaald zal worden. In het eerste half jaar van 2022 voegde het bedrijf 23 stations toe aan zijn netwerk: zeven stations in Nederland, vijf in Duitsland, vier in België, drie in Frankrijk en vier in het Verenigd Koninkrijk. Dit brengt het totale aantal stations aan het einde van H1 op 208 in zes landen.

In totaal zijn er 935 duizend laadsessies behaald in H1, wat een groei is van 124 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar ervoor. Ook het aantal actieve klanten is in die periode gestegen naar 161 duizend klanten (+146%).

Laadopbrengsten Fastned met 188 procent gestegen in Q2 | Automotive Online

Laadopbrengsten Fastned met 188 procent gestegen in Q2

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
De laadopbrengsten van de laadinfraleverancier namen toe tot 12,6 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2022. (Foto: Fastned)

Fastned realiseerde over het eerste halfjaar van 2022 een omzet van meer dan 27 miljoen euro. De resultaten werden gedreven door een sterke groei in het aantal EV’s op de weg in de belangrijkste markten van Fastned, zo meldt het bedrijf in een persbericht. 

De laadopbrengsten van de laadinfraleverancier namen in het eerste half jaar van 2022 toe tot 12,6 miljoen euro. Niet alleen de opbrengsten en de omzet zijn stegen, ook het verlies nam toe: van 7,7 miljoen in H1 2021 naar 10,4 miljoen in de eerste zes maanden van dit jaar.

Uitbreiding

Fastned is druk bezig met nieuwe stations toe te voegen aan het netwerk en is ervan overtuigd dat het doel van 65 nieuwe stations in 2022 behaald zal worden. In het eerste half jaar van 2022 voegde het bedrijf 23 stations toe aan zijn netwerk: zeven stations in Nederland, vijf in Duitsland, vier in België, drie in Frankrijk en vier in het Verenigd Koninkrijk. Dit brengt het totale aantal stations aan het einde van H1 op 208 in zes landen.

In totaal zijn er 935 duizend laadsessies behaald in H1, wat een groei is van 124 procent vergeleken met dezelfde periode een jaar ervoor. Ook het aantal actieve klanten is in die periode gestegen naar 161 duizend klanten (+146%).