‘Verzekeraars slachtoffer van inefficiëntie en private lease’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
‘Verzekeraars slachtoffer van inefficiëntie en private lease’

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

 • Freek

  Zonder het rapport te kennen, kan ik aangeven dat bovenstaande opmerkingen inzake premievolume en kosten een weinig waardevolle toevoeging hebben.
  Als eerste de relatie tussen 14% premiegroei en dat dit onvoldoende zou zijn om marges te verbeteren. De premiegroei komt door toename motorrijtuigen of dit de marge verbeterd is afhankelijk van de premie per voertuig. Als deze ook stijgt kunnen marges verbeteren, mits kosten/schade niet stijgen. Puur premiegroei door groei in aantallen zal de marge niet verbeteren, dat is een open deur.
  Vervolgens wordt gezegd dat de kosten in 5 jaar tijd met 250 miljoen zijn gestegen. Dit absolute getal zegt niets! Indiende premies relatief meer zijn gestegen zal dat dus geen probleem zijn. Uit DNB statistieken (publieke informatie) is op te halen dat de Nederlandse Motorrijtuigenmarkt in totaal een relatieve kostendaling laat zien tussen 2016 en 2018. Om het rapport in handen te krijgen moet 1.995,- betaald worden (inclusief on-site uitleg), maar als dit de belangrijkste conclusies zijn dan is de eerste kostenbesparing die realiseerbaar is, het niet aan te schaffen.

‘Verzekeraars slachtoffer van inefficiëntie en private lease’ | Automotive Online

‘Verzekeraars slachtoffer van inefficiëntie en private lease’

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
‘Verzekeraars slachtoffer van inefficiëntie en private lease’

Wilt u dit artikel lezen?

Word nu Automotive Premium abonnee en krijg toegang tot vakinformatie over de automotive sector.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Inloggen

Heeft u een abonnement en u kunt niet inloggen? Of heeft u een abonnement en kunt u wel inloggen maar niet dit artikel lezen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@promedia.nl of telefonisch via 010 280 1000. Vermeld hierbij uw abonneenummer.

 
 
Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.

Reacties

 • Freek

  Zonder het rapport te kennen, kan ik aangeven dat bovenstaande opmerkingen inzake premievolume en kosten een weinig waardevolle toevoeging hebben.
  Als eerste de relatie tussen 14% premiegroei en dat dit onvoldoende zou zijn om marges te verbeteren. De premiegroei komt door toename motorrijtuigen of dit de marge verbeterd is afhankelijk van de premie per voertuig. Als deze ook stijgt kunnen marges verbeteren, mits kosten/schade niet stijgen. Puur premiegroei door groei in aantallen zal de marge niet verbeteren, dat is een open deur.
  Vervolgens wordt gezegd dat de kosten in 5 jaar tijd met 250 miljoen zijn gestegen. Dit absolute getal zegt niets! Indiende premies relatief meer zijn gestegen zal dat dus geen probleem zijn. Uit DNB statistieken (publieke informatie) is op te halen dat de Nederlandse Motorrijtuigenmarkt in totaal een relatieve kostendaling laat zien tussen 2016 en 2018. Om het rapport in handen te krijgen moet 1.995,- betaald worden (inclusief on-site uitleg), maar als dit de belangrijkste conclusies zijn dan is de eerste kostenbesparing die realiseerbaar is, het niet aan te schaffen.