ALD ontvangt Europese lening voor aanschaf hybrides en EV’s

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Met deze financiering kunnen in totaal 15 duizend voertuigen worden gekocht. (Foto: ALD Automotive)

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft ALD Automotive een financiële bijdrage van 250 miljoen euro (tegen gunstige financiële voorwaarden) toegekend om haar vloot met hybride en elektrische voertuigen in de Europese Unie uit te breiden. Met deze financiering kunnen in totaal 15 duizend voertuigen worden gekocht, die met name worden ingezet in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België en Nederland. Dat meldt ALD vandaag.

De financiering is onderdeel van het Cleaner Transport Facility (CTF)-programma, een initiatief van de Europese Commissie en de EIB, dat in december 2016 gestart is. “Dit is een belangrijke stap in ons investeringsplan voor Europa. De lening van 250 miljoen euro voor de aanschaf van voertuigen met een alternatieve brandstof stelt ons in staat om onze transitie naar emissiearm transport in heel Europa te versnellen”, meldt Eurocommissaris voor Mobiliteit en Transport Violeta Bulc.

“We willen een belangrijke rol in de transitie naar duurzame mobiliteit spelen. Deze financiële samenwerking stimuleert de instroom van voertuigen met lage uitstoot”, aldus ALD’s cfo Gilles Momper. “Onze vloot duurzame voertuigen groeit snel. Eind juni 2018 stond de teller op meer dan 118 duizend voertuigen, eind 2020 moeten dat er meer dan 200 duizend zijn.”

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.