Sterke vlootgroei ALD dankzij overname Stern Lease

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ALD heeft vertrouwen in de rest van het jaar. (Foto: ALD Automotive)

Wereldwijd telde de vloot van leasemaatschappij ALD Automotive eind juni 2019 in totaal 1,7 miljoen voertuigen. Een groei van 7,2 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2018.  In ons eigen land groeide de vloot over de eerste zes maanden met 30 procent, mede door de overname van Stern Lease. Hierdoor telt de vloot nu 65 duizend voertuigen.

Het aandeel diesels in de personenautovloot daalde wereldwijd naar 47 procent; dit was vorig jaar nog 61 procent. Het aantal lage-emissievoertuigen, waaronder plug-ins en hybrides, steeg naar meer dan 118 duizend. Daarmee maakt dit segment een kleine 7 procent van de totale vloot uit. Het aandeel benzine is 46 procent. Alle kpi’s van de grootste leasemaatschappijen van Nederland vind je in de Automotive Leasemaatschappij Top 60

Ook bij ALD is de toenemende populariteit van private lease te zien: deze vloot groeide met 36 procent naar 133 duizend contracten.

ALD zegt alle vertrouwen te hebben in de rest van 2019. Begin dit jaar stelde het bedrijf zich tot doel een vlootgroei van 5 tot 7 procent te realiseren.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.