Carnext koopt VMS-leverancier Automanager

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De Carnext-vestiging in Breukelen. (Foto: Leaseplan)

Carnext heeft vandaag bekend gemaakt VMS-leverancier Automanager over te nemen. Door de technologie waar het remarketingplatform al mee werkt in huis te halen, heeft Carnext ook de regie over toekomstige ontwikkelingen, stelt woordvoerder Harmen van der Molen. “Het helpt ons de strategische beslissingen te kunnen nemen die voor ons de meeste waarde toevoegen.” Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Carnext staat sinds een aantal maanden in de etalage. Van der Molen benadrukt desgevraagd dat de aanschaf van Automanager helemaal los staat van het “eerder aangekondigde onderzoek naar strategische alternatieven voor het bedrijf.”

De geplande beursgang van Leaseplan ging vorig jaar uiteindelijk niet door. Het FD stelde eerder dit jaar al dat de verkoop van Carnext een manier kan zijn voor de aandeelhouders van Leaseplan om toch nog een deel van de waarde te verzilverenLees op Fleet&Mobility het interview met Leaseplan-ceo Tex Gunning, die ingaat op de afgeketste beursgang van de leasemaatschappij.

Ewout van Jarwaarde, ceo van Carnext, stelt door Automanager over te nemen volledig zicht te hebben op de vraag naar en het aanbod van voertuigen. Voor Maarten Bekkers, general manager van Automanager, geldt: “door onderdeel te worden van Carnext kunnen we ons technologieplatform blijven ontwikkelen.”

Leaseplan heeft ook een video gemaakt over de aankoop van Automanager:

Carnext koopt VMS-leverancier Automanager | Automotive Online

Carnext koopt VMS-leverancier Automanager

Floor Vink Floor Vink
• Laatste update:
De Carnext-vestiging in Breukelen. (Foto: Leaseplan)

Carnext heeft vandaag bekend gemaakt VMS-leverancier Automanager over te nemen. Door de technologie waar het remarketingplatform al mee werkt in huis te halen, heeft Carnext ook de regie over toekomstige ontwikkelingen, stelt woordvoerder Harmen van der Molen. “Het helpt ons de strategische beslissingen te kunnen nemen die voor ons de meeste waarde toevoegen.” Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Carnext staat sinds een aantal maanden in de etalage. Van der Molen benadrukt desgevraagd dat de aanschaf van Automanager helemaal los staat van het “eerder aangekondigde onderzoek naar strategische alternatieven voor het bedrijf.”

De geplande beursgang van Leaseplan ging vorig jaar uiteindelijk niet door. Het FD stelde eerder dit jaar al dat de verkoop van Carnext een manier kan zijn voor de aandeelhouders van Leaseplan om toch nog een deel van de waarde te verzilverenLees op Fleet&Mobility het interview met Leaseplan-ceo Tex Gunning, die ingaat op de afgeketste beursgang van de leasemaatschappij.

Ewout van Jarwaarde, ceo van Carnext, stelt door Automanager over te nemen volledig zicht te hebben op de vraag naar en het aanbod van voertuigen. Voor Maarten Bekkers, general manager van Automanager, geldt: “door onderdeel te worden van Carnext kunnen we ons technologieplatform blijven ontwikkelen.”

Leaseplan heeft ook een video gemaakt over de aankoop van Automanager: