Autobinck koopt fleetadviseur ROI Fleet&Mobility

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Autobinck verhuisde deze maand naar het WTC in Utrecht. (Foto: Autobinck)

Autobinck Group heeft ROI Fleet&Mobility gekocht. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend. ROI, dat circa tienduizend voertuigen onder beheer heeft, wordt ondergebracht bij Fleet Support, dat vorig jaar al werd gekocht. “De overname past bij de verdere ontwikkeling van onze strategie, waarin mobiliteit steeds meer als dienst wordt aangeboden”, aldus Autobinck-ceo Paul Zekhuis. Eerder deze maand verkocht het bedrijf onderdelendivisie Partspoint Group.

“De wereld van mobiliteit verandert snel. De dienstverlening van ROI verschuift van puur wagenparkbeheer naar integraal mobiliteitsmanagement. Dat geeft een nieuwe impuls maar vraagt ook om verdere investering. Daarom kiezen we nu voor aansluiting bij Fleet Support”, zegt Jaap van Daalen, eigenaar ROI. Lees hier een interview met Jaap van Daalen. ‘Leasemaatschappijen maken nog steeds veel meer marge op de inzet van een leaseauto dan op een mobiliteitspas of een e-bike.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.