Koops (Athlon): Er is weer rust in de tent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Algemeen directeur van Athlon Nederland, Marchel Koops, wil niet zeggen wie de andere geïnteresseerden waren. “Het overnametraject begon met veel partijen, een stuk of twintig. Uiteindelijk bleven er drie over en daar komt dan een winnaar uit.”

Daimler en Athlon werken in Spanje, Frankrijk en Zweden, al langer samen. “Dat maakte de keuze voor Daimler wel een logische”, aldus Koops. Hij is in december van commercieel naar algemeen directeur opgeklommen. Die positie blijft hij naar verwachting vervullen. “ik heb in ieder geval nog geen signalen gehad dat het niet zo zou zijn.”

Autonoom
De leaseactiviteiten van de nieuwe constellatie komen onder de naam Athlon te vallen. Het hoofdkantoor blijft ook in Almere. De overname heeft volgens Huub Dubbelman, woordvoerder van Daimler, geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij de bedrijven. “Vooralsnog blijven de bedrijven autonoom opereren.” Over hoe dat na 2016 is, als de overname is afgerond, worden geen uitspraken gedaan.

Koops en Dubbelman geven beide aan dat de overname bedoeld is om meer synergie te bereiken. Vooral op het gebied van mobiliteitsdiensten, meent Dubbelman. Ook de vloot moet groeien; dit jaar zet Koops in op een groei van twee procent. Het wagenpark krijgt met de overname een omvang van 340 duizend voertuigen. Waaronder, aldus Dubbelman, 85 duizend van Daimler Fleet Services (de universele leasemaatschappij van Daimler) en 250 duizend van Athlon International.

Koops zegt niet de ambitie te hebben de grootste leasemaatschappij te worden. “Om te kunnen groeien in deze tijd moet je investeren in nieuwe mobiliteitsconcepten, andere diensten en producten. Dat kunnen we alleen samen doen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Koops (Athlon): Er is weer rust in de tent | Automotive Online

Koops (Athlon): Er is weer rust in de tent

Redactie Redactie
• Laatste update:

Algemeen directeur van Athlon Nederland, Marchel Koops, wil niet zeggen wie de andere geïnteresseerden waren. “Het overnametraject begon met veel partijen, een stuk of twintig. Uiteindelijk bleven er drie over en daar komt dan een winnaar uit.”

Daimler en Athlon werken in Spanje, Frankrijk en Zweden, al langer samen. “Dat maakte de keuze voor Daimler wel een logische”, aldus Koops. Hij is in december van commercieel naar algemeen directeur opgeklommen. Die positie blijft hij naar verwachting vervullen. “ik heb in ieder geval nog geen signalen gehad dat het niet zo zou zijn.”

Autonoom
De leaseactiviteiten van de nieuwe constellatie komen onder de naam Athlon te vallen. Het hoofdkantoor blijft ook in Almere. De overname heeft volgens Huub Dubbelman, woordvoerder van Daimler, geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij de bedrijven. “Vooralsnog blijven de bedrijven autonoom opereren.” Over hoe dat na 2016 is, als de overname is afgerond, worden geen uitspraken gedaan.

Koops en Dubbelman geven beide aan dat de overname bedoeld is om meer synergie te bereiken. Vooral op het gebied van mobiliteitsdiensten, meent Dubbelman. Ook de vloot moet groeien; dit jaar zet Koops in op een groei van twee procent. Het wagenpark krijgt met de overname een omvang van 340 duizend voertuigen. Waaronder, aldus Dubbelman, 85 duizend van Daimler Fleet Services (de universele leasemaatschappij van Daimler) en 250 duizend van Athlon International.

Koops zegt niet de ambitie te hebben de grootste leasemaatschappij te worden. “Om te kunnen groeien in deze tijd moet je investeren in nieuwe mobiliteitsconcepten, andere diensten en producten. Dat kunnen we alleen samen doen.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.