Wolters (ex-Sixt) haalt mega-verhuurder naar Nederland

Redactie Redactie
• Laatste update:

Franchisenemer Wolters rolt vanaf september een Enterprise-netwerk uit in ons land. Hij vertelt nog niet waar de eerste vestigingen geopend worden.

Wolters, die vorig jaar vertrok bij Sixt, heeft met een aantal investeerders het bedrijf Sharing Matters opgericht, waaronder het label Enterprise op de Nederlandse markt wordt gebracht. Hij verwacht in drie jaar een Nederlandse huurvloot van tweeduizend auto`s te hebben.

Impact
De voorbereidingen voor de lancering zijn in volle gang, vertelt Wolters. “We zijn nu de uitrol aan het plannen, waaronder vloot, personeel en huisvesting. We gebruiken de software van Enterprise, maar die moet aangepast worden aan de Nederlandse specificaties en dat heeft nog een behoorlijke impact.” 

Familiebedrijf
Wolters handelt voor eigen rekening en risico. “Dan is het goed om met Enterprise een enorm succesvolle reserveringsmachine achter je te hebben.” En hij komt in de voor hem bekende omgeving van familie-verhuurbedrijven terecht. Zijn voormalig werkgever Sixt is een familiebedrijf, Enterprise ook.

Het bedrijf begon in 1957 in St. Louis in de VS. De verhuurder behaalde in 2012 een omzet van ruim 15 miljard dollar, heeft wereldwijd 74 duizend medewerkers en een vloot van meer dan 1,3 miljoen voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.