Nissan mengt zich in prijsoorlog: Ariya duizenden euro’s goedkoper

Prijsoorlog • Nissan volgt daarmee de door Tesla in gang gezette trend van prijsverlagingen.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
(foto: Nissan)

Nissan heeft de vanafprijzen van de elektrische Ariya fors verlaagd. Het instapmodel (63kWh) is drieduizend euro goedkoper en kost nu 44.900 euro. De long range (87 kWh) is zelfs zevenduizend euro goedkoper en is nu leverbaar voor 47.990 euro. Dat meldt de importeur.

Nissan volgt daarmee de door Tesla in gang gezette prijsoorlog. Veel andere merken kondigden eerder al prijsverlagingen aan.

“De Ariya is nu heel goed leverbaar en om die reden kunnen we nu nieuwe prijzen invoeren, zodat meer mensen de kans krijgen om deze nieuwe elektrische crossover te overwegen. We verwachten dat de Ariya nu een nieuwe groep klanten aantrekt,” aldus Jérôme Saigot managing director Nissan Benelux.

Er werden sinds de introductie een kleine 900 Ariya’s geregistreerd, waarvan ruim de helft dit jaar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.