‘Tesla gaat meer onderdelen uit India importeren’

India • Piyush Goyal, de Indiase minister van Handel, mikt op de inkoop van 1,7 miljard tot 1,9 miljard dollar aan Indiase onderdelen in de toekomst.
Redactie Redactie
Tesla.
(Foto: Shutterstock)

Tesla is van plan meer onderdelen te importeren uit India, zo verklaarde Piyush Goyal, de Indiase minister van Handel. Hij maakte het nieuws via socialmediaplatform X bekend na een bezoek aan de fabriek van de producent van elektrische auto’s in het Californische Fremont.

“Trots om te zien dat leveranciers van auto-onderdelen in India belangrijker worden binnen de toeleveringsketen van Tesla. Dat staat op het punt de import van onderdelen uit India te verdubbelen”, schreef Goyal op X.

Hij verklaarde dat Tesla mikt op de inkoop van 1,7 miljard tot 1,9 miljard dollar aan Indiase onderdelen in de toekomst. Vorig jaar importeerde het Amerikaanse bedrijf voor ongeveer 1 miljard dollar (ongeveer 934 miljoen euro) aan onderdelen uit India voor zijn elektrische auto’s.

Eerder berichtte persbureau Reuters op basis van bronnen dat Goyal met Tesla-topman Elon Musk zou praten over plannen voor een Indiase fabriek van het automerk. Maar het was de minister niet gelukt om Musk te spreken tijdens zijn bezoek aan de fabriek in Fremont, verklaarde hij op X.

Vorige week meldde Reuters dat Tesla van plan is om een EV met een consumentenprijs van 25 duizend euro te gaan bouwen in de fabriek in Grüneheide bij Berlijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Tesla gaat meer onderdelen uit India importeren’ | Automotive Online

‘Tesla gaat meer onderdelen uit India importeren’

India • Piyush Goyal, de Indiase minister van Handel, mikt op de inkoop van 1,7 miljard tot 1,9 miljard dollar aan Indiase onderdelen in de toekomst.
Redactie Redactie
Tesla.
(Foto: Shutterstock)

Tesla is van plan meer onderdelen te importeren uit India, zo verklaarde Piyush Goyal, de Indiase minister van Handel. Hij maakte het nieuws via socialmediaplatform X bekend na een bezoek aan de fabriek van de producent van elektrische auto’s in het Californische Fremont.

“Trots om te zien dat leveranciers van auto-onderdelen in India belangrijker worden binnen de toeleveringsketen van Tesla. Dat staat op het punt de import van onderdelen uit India te verdubbelen”, schreef Goyal op X.

Hij verklaarde dat Tesla mikt op de inkoop van 1,7 miljard tot 1,9 miljard dollar aan Indiase onderdelen in de toekomst. Vorig jaar importeerde het Amerikaanse bedrijf voor ongeveer 1 miljard dollar (ongeveer 934 miljoen euro) aan onderdelen uit India voor zijn elektrische auto’s.

Eerder berichtte persbureau Reuters op basis van bronnen dat Goyal met Tesla-topman Elon Musk zou praten over plannen voor een Indiase fabriek van het automerk. Maar het was de minister niet gelukt om Musk te spreken tijdens zijn bezoek aan de fabriek in Fremont, verklaarde hij op X.

Vorige week meldde Reuters dat Tesla van plan is om een EV met een consumentenprijs van 25 duizend euro te gaan bouwen in de fabriek in Grüneheide bij Berlijn.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.