Toyota legt productie in Tsjechië stil na brand bij leverancier

Toyota • Het is volgens woordvoerder Tomas Paroubek nog niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Toyota_modellen_veiligheidstesten_Daihatsu
(Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Toyota legt de productie voorlopig stil in zijn Tsjechische fabriek vanwege een tekort aan onderdelen. Dit wordt veroorzaakt door een brand bij een lokale leverancier. Dit heeft een woordvoerder van de autofabrikant vandaag laten weten aan persbureau Reuters.

“We hebben gisteravond de productie moeten stopzetten. Dit zal uiteraard impact hebben op ons productieplan. Het is niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren”, aldus woordvoerder Tomas Paroubek. De brand bij de leverancier heeft gevolgen voor de modellen Yaris en Aygo X.

Volgens Tsjechische media heeft kunststofleverancier Novares CZ Zebrak geen onderdelen aan Toyota kunnen leveren nadat zijn opslagfaciliteiten in Zebrak vorige week door een grote brand werden verwoest.

Kolin

Het is niet de eerste keer dat de productie in de Tsjechische fabriek (in de plaats Kolin, zo’n 60 kilometer van Praag) hapert. In februari van dit jaar was er een onderbreking van een maand vanwege een tekort aan onderdelen. En in 2021 lag de productie twee weken stil als gevolg van een chiptekort.

Toyota is sinds begin 2021 volledig eigenaar van de fabriek in Kolin, waar het daarvoor een joint venture was met de PSA Groep.

Automotive Schadeseminar (7 september) in teken duurzaam herstel

Toyota legt productie in Tsjechië stil na brand bij leverancier | Automotive Online

Toyota legt productie in Tsjechië stil na brand bij leverancier

Toyota • Het is volgens woordvoerder Tomas Paroubek nog niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren.
Kim Andriessen Kim Andriessen
Toyota_modellen_veiligheidstesten_Daihatsu
(Foto: Shutterstock)

Autofabrikant Toyota legt de productie voorlopig stil in zijn Tsjechische fabriek vanwege een tekort aan onderdelen. Dit wordt veroorzaakt door een brand bij een lokale leverancier. Dit heeft een woordvoerder van de autofabrikant vandaag laten weten aan persbureau Reuters.

“We hebben gisteravond de productie moeten stopzetten. Dit zal uiteraard impact hebben op ons productieplan. Het is niet duidelijk hoe lang de storing gaat duren”, aldus woordvoerder Tomas Paroubek. De brand bij de leverancier heeft gevolgen voor de modellen Yaris en Aygo X.

Volgens Tsjechische media heeft kunststofleverancier Novares CZ Zebrak geen onderdelen aan Toyota kunnen leveren nadat zijn opslagfaciliteiten in Zebrak vorige week door een grote brand werden verwoest.

Kolin

Het is niet de eerste keer dat de productie in de Tsjechische fabriek (in de plaats Kolin, zo’n 60 kilometer van Praag) hapert. In februari van dit jaar was er een onderbreking van een maand vanwege een tekort aan onderdelen. En in 2021 lag de productie twee weken stil als gevolg van een chiptekort.

Toyota is sinds begin 2021 volledig eigenaar van de fabriek in Kolin, waar het daarvoor een joint venture was met de PSA Groep.

Automotive Schadeseminar (7 september) in teken duurzaam herstel