Geely lanceert opnieuw EV-merk

Geely • Geely meldt nog niet of het ook plannen heeft voor expansie naar Europa.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Geely

De Chinese autofabrikant Geely lanceert samen met Baidu (de Chinese-variant van Google) een nieuw EV-merk. Onder de naam Ji Yue moeten later dit jaar in China de eerste auto’s verkocht worden. Dat meldt Geely.

Geely is al eigenaar van onder meer Volvo, Lynk&co, Lotus en Zeekr en het is mede-eigenaar van Smart.

Volgens het concern is de Ji Yue een ‘smart premium intelligent technology brand’. Details worden nog niet prijsgegeven maar de auto zou nieuwe standaarden willen zetten als het gaat om gebruikersgemak en autonoom rijden. Geely meldt nog niet of het ook plannen heeft voor expansie naar Europa.

AM Driving Business Awards: Wie worden de Zakenauto en Nieuwkomer van het Jaar?

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Geely lanceert opnieuw EV-merk | Automotive Online

Geely lanceert opnieuw EV-merk

Geely • Geely meldt nog niet of het ook plannen heeft voor expansie naar Europa.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Geely

De Chinese autofabrikant Geely lanceert samen met Baidu (de Chinese-variant van Google) een nieuw EV-merk. Onder de naam Ji Yue moeten later dit jaar in China de eerste auto’s verkocht worden. Dat meldt Geely.

Geely is al eigenaar van onder meer Volvo, Lynk&co, Lotus en Zeekr en het is mede-eigenaar van Smart.

Volgens het concern is de Ji Yue een ‘smart premium intelligent technology brand’. Details worden nog niet prijsgegeven maar de auto zou nieuwe standaarden willen zetten als het gaat om gebruikersgemak en autonoom rijden. Geely meldt nog niet of het ook plannen heeft voor expansie naar Europa.

AM Driving Business Awards: Wie worden de Zakenauto en Nieuwkomer van het Jaar?

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.