Frankrijk haalt met 1,5 miljard euro staatssteun Taiwanese accufabriek binnen

Solid state • De welkomstpremie aan Prologium voldoet aan de Europese voorwaarden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Prologium

De Europese Unie heeft goedkeuring gegeven aan de staatssteun van 1,5 miljard euro die Frankrijk geeft aan het Taiwanese Prologium. Dat bedrijf gaat in een fabriek in het Noord-Franse Duinkerken, nabij de grens met België, solid-state autobatterijen ontwikkelen en produceren. Dit meldt het bedrijf op de eigen website.

Prologium heeft een overeenkomst gesloten om solid-state batterijen te ontwikkelen met Automotive Cells Co., een onderneming van Mercedes, Stellantis en Total Energies. Dat  consortium werkt aan de productie van autobatterijen in de EU.

Grote voordelen

Solid-state batterijen zouden voor gebruik in EV’s grote voordelen hebben. De technologie maakt gebruik van vaste in plaats van vloeibare elektrolyt. De batterijen hebben een hogere energiedichtheid en zijn veiliger dan de gebruikelijke lithium-ionbatterijen.

ProLogium, opgericht in 2006, is een van de weinige bedrijven die zich richten op solid-state batterijen. Aanvankelijk wordt in Duinkerken onderzoek gedaan. Op termijn zou er een gigafactory moeten verrijzen, meldt Prologic.

Tesla

Diverse Europese landen proberen met staatssteun grote bedrijven naar hun land te halen. Frankrijk was ook in onderhandeling met Tesla, tot grote ergernis van Stellantis-ceo Carlos Tavares. Ditmaal profiteert zijn concern mee van de subsidie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Frankrijk haalt met 1,5 miljard euro staatssteun Taiwanese accufabriek binnen | Automotive Online

Frankrijk haalt met 1,5 miljard euro staatssteun Taiwanese accufabriek binnen

Solid state • De welkomstpremie aan Prologium voldoet aan de Europese voorwaarden.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Foto: Prologium

De Europese Unie heeft goedkeuring gegeven aan de staatssteun van 1,5 miljard euro die Frankrijk geeft aan het Taiwanese Prologium. Dat bedrijf gaat in een fabriek in het Noord-Franse Duinkerken, nabij de grens met België, solid-state autobatterijen ontwikkelen en produceren. Dit meldt het bedrijf op de eigen website.

Prologium heeft een overeenkomst gesloten om solid-state batterijen te ontwikkelen met Automotive Cells Co., een onderneming van Mercedes, Stellantis en Total Energies. Dat  consortium werkt aan de productie van autobatterijen in de EU.

Grote voordelen

Solid-state batterijen zouden voor gebruik in EV’s grote voordelen hebben. De technologie maakt gebruik van vaste in plaats van vloeibare elektrolyt. De batterijen hebben een hogere energiedichtheid en zijn veiliger dan de gebruikelijke lithium-ionbatterijen.

ProLogium, opgericht in 2006, is een van de weinige bedrijven die zich richten op solid-state batterijen. Aanvankelijk wordt in Duinkerken onderzoek gedaan. Op termijn zou er een gigafactory moeten verrijzen, meldt Prologic.

Tesla

Diverse Europese landen proberen met staatssteun grote bedrijven naar hun land te halen. Frankrijk was ook in onderhandeling met Tesla, tot grote ergernis van Stellantis-ceo Carlos Tavares. Ditmaal profiteert zijn concern mee van de subsidie.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.