Omzet Kia groeit met bijna 30 procent in Q1

Kia • De operationele winst steeg met 78,9 procent tot 1,9 miljard euro.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

In het eerste kwartaal van 2023 heeft Kia wereldwijd een omzet behaald van 16,1 miljard euro, een stijging van 29,1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit komt volgens de fabrikant door een toename van de verkoop, een verbeterde verkoopmix en hogere verkoopprijzen. Dat maakt Kia bekend in zijn bedrijfsresultaten voor Q1.

De wereldwijde verkoop in het eerste kwartaal van 2023 bedroeg 768.251 eenheden, wat een stijging van 12 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. De operationele winst steeg met 78,9 procent tot 1,9 miljard euro. De operationele winstmarge bedroeg 12,1 procent, een van de hoogste niveaus onder wereldwijde autofabrikanten. De verkoop van hybride en plug-in hybride voertuigen steeg met 21,1 procent op jaarbasis, terwijl de verkoop van elektrische voertuigen toenam in alle regio’s.

Groei door sterke verkopen

Het bedrijf blijft zich richten op de verkoop van modellen met hogere marges en de uitbreiding van winstgevendheid op basis van een sterke merkkracht en de succesvolle lancering van de nieuwe EV9. Ondanks de aanhoudende onzekerheid als gevolg van gebeurtenissen zoals hoge rentetarieven en geopolitieke spanningen, verwacht Kia dat de winst blijft groeien dankzij sterke verkopen in het hoogseizoen, de voortdurende vraag en de lancering van de EV9.

Omzet Kia groeit met bijna 30 procent in Q1 | Automotive Online

Omzet Kia groeit met bijna 30 procent in Q1

Kia • De operationele winst steeg met 78,9 procent tot 1,9 miljard euro.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

In het eerste kwartaal van 2023 heeft Kia wereldwijd een omzet behaald van 16,1 miljard euro, een stijging van 29,1 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit komt volgens de fabrikant door een toename van de verkoop, een verbeterde verkoopmix en hogere verkoopprijzen. Dat maakt Kia bekend in zijn bedrijfsresultaten voor Q1.

De wereldwijde verkoop in het eerste kwartaal van 2023 bedroeg 768.251 eenheden, wat een stijging van 12 procent betekent ten opzichte van het voorgaande jaar. De operationele winst steeg met 78,9 procent tot 1,9 miljard euro. De operationele winstmarge bedroeg 12,1 procent, een van de hoogste niveaus onder wereldwijde autofabrikanten. De verkoop van hybride en plug-in hybride voertuigen steeg met 21,1 procent op jaarbasis, terwijl de verkoop van elektrische voertuigen toenam in alle regio’s.

Groei door sterke verkopen

Het bedrijf blijft zich richten op de verkoop van modellen met hogere marges en de uitbreiding van winstgevendheid op basis van een sterke merkkracht en de succesvolle lancering van de nieuwe EV9. Ondanks de aanhoudende onzekerheid als gevolg van gebeurtenissen zoals hoge rentetarieven en geopolitieke spanningen, verwacht Kia dat de winst blijft groeien dankzij sterke verkopen in het hoogseizoen, de voortdurende vraag en de lancering van de EV9.