Nieuwe doelstelling Kia: in 2030 1,6 miljoen EV’s verkopen

Kia • De nieuwe strategie omvat een jaarlijks verkoopdoel van 4,3 miljoen auto’s in 2030.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Kia)

Kia heeft tijdens een investeerdersdag deze week de langetermijndoelen van het bedrijf bekendgemaakt. De jaarlijkse EV-verkoopdoelen voor 2026 en 2030 zijn verhoogd tot respectievelijk 1 miljoen en 1,6 miljoen eenheden.

De nieuwe strategie omvat een jaarlijks verkoopdoel van 4,3 miljoen auto’s in 2030, wat 34 procent meer is dan het doel van 3,2 miljoen eenheden voor 2023. Van deze productie in 2030 zullen 2,38 miljoen auto’s geëlektrificeerd zijn, 55 procent van de totale verkoop van Kia.

Kia is ook van plan om het aanbod van haar elektrische voertuigen uit te breiden tot 15 modellen in 2027, waarvan onlangs het vlaggenschip EV9 is onthuld. Deze auto zal ook zijn voorzien van autonome rijtechnologie. De EV6 is bij Athlon momenteel de populairste private leaseauto.

Lokaal produceren

Het merk kondigde verder aan strategische modellen lokaal te produceren in snelgroeiende EV-markten over de hele wereld, zoals kleine en middelgrote EV’s in Europa. In februari ging Kia aan kop in de Nederlandse nieuwverkopen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Nieuwe doelstelling Kia: in 2030 1,6 miljoen EV’s verkopen | Automotive Online

Nieuwe doelstelling Kia: in 2030 1,6 miljoen EV’s verkopen

Kia • De nieuwe strategie omvat een jaarlijks verkoopdoel van 4,3 miljoen auto’s in 2030.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Kia)

Kia heeft tijdens een investeerdersdag deze week de langetermijndoelen van het bedrijf bekendgemaakt. De jaarlijkse EV-verkoopdoelen voor 2026 en 2030 zijn verhoogd tot respectievelijk 1 miljoen en 1,6 miljoen eenheden.

De nieuwe strategie omvat een jaarlijks verkoopdoel van 4,3 miljoen auto’s in 2030, wat 34 procent meer is dan het doel van 3,2 miljoen eenheden voor 2023. Van deze productie in 2030 zullen 2,38 miljoen auto’s geëlektrificeerd zijn, 55 procent van de totale verkoop van Kia.

Kia is ook van plan om het aanbod van haar elektrische voertuigen uit te breiden tot 15 modellen in 2027, waarvan onlangs het vlaggenschip EV9 is onthuld. Deze auto zal ook zijn voorzien van autonome rijtechnologie. De EV6 is bij Athlon momenteel de populairste private leaseauto.

Lokaal produceren

Het merk kondigde verder aan strategische modellen lokaal te produceren in snelgroeiende EV-markten over de hele wereld, zoals kleine en middelgrote EV’s in Europa. In februari ging Kia aan kop in de Nederlandse nieuwverkopen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.