Laadinfrastructuur: wereldwijd jaarlijkse groei van 25 procent

Laadinfrastructuur. • De groei gaat het hardste in het Verre Oosten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Wereldwijd zou de marktwaarde van de laadinfrastructuur voor EV’s jaarlijks met 25,5 procent kunnen groeien. De totale waarde neemt daarmee toe van de huidige 17,9 miljard euro naar 110 miljard euro in 2030. Dat voorspelt onderzoek van het Amerikaanse bureau Grand View Reseach.

De industrie die zich richt op de laadinfrastructuur heeft de wind in de rug, constateren de Amerikaanse onderzoekers. Er komen namelijk steeds meer elektrische voertuigen op de weg. Vooral op het gebied van snelladers wordt er veel groei verwacht. China en Japan zullen daarbij wereldwijd de hoogste groei laten zien. Grand View voorspelt dat CCS het toonaangevende laadsysteem wordt, waar steeds meer fabrikanten zich bij aansluiten. Sinds 2017 is dat ook in Europa de standaard.

Kom op 23 mei naar het Congres Laadinfra in de Doelen Rotterdam.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Laadinfrastructuur: wereldwijd jaarlijkse groei van 25 procent | Automotive Online

Laadinfrastructuur: wereldwijd jaarlijkse groei van 25 procent

Laadinfrastructuur. • De groei gaat het hardste in het Verre Oosten.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(foto: Shutterstock)

Wereldwijd zou de marktwaarde van de laadinfrastructuur voor EV’s jaarlijks met 25,5 procent kunnen groeien. De totale waarde neemt daarmee toe van de huidige 17,9 miljard euro naar 110 miljard euro in 2030. Dat voorspelt onderzoek van het Amerikaanse bureau Grand View Reseach.

De industrie die zich richt op de laadinfrastructuur heeft de wind in de rug, constateren de Amerikaanse onderzoekers. Er komen namelijk steeds meer elektrische voertuigen op de weg. Vooral op het gebied van snelladers wordt er veel groei verwacht. China en Japan zullen daarbij wereldwijd de hoogste groei laten zien. Grand View voorspelt dat CCS het toonaangevende laadsysteem wordt, waar steeds meer fabrikanten zich bij aansluiten. Sinds 2017 is dat ook in Europa de standaard.

Kom op 23 mei naar het Congres Laadinfra in de Doelen Rotterdam.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.