Mercedes bouwt accurecyclingfabriek vlakbij Stuttgart

Mercedes • Het eerste deel moet later dit jaar operationeel zijn.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Mercedes-Benz bouwt accurecyclingfabriek
Mercedes-Benz investeert een bedrag van twee miljoen euro in de bouw van de CO2-neutrale fabriek (Foto: Merdedes-Benz)

Mercedes-Benz is begonnen met de bouw van zijn nieuwe Duitse recyclingfabriek in Kuppenheim, vlak buiten Stuttgart. Er wordt eerst een hal gebouwd waarin accupakketten gedemonteerd gaan worden. Daarna komt er ook een hal waar die gedemonteerde accupakketten worden teruggebracht tot herbruikbare grondstoffen voor nieuwe accu’s. Het eerste deel van de fabriek moet dit jaar operationeel worden. Dat maakt Mercedes bekend in een persbericht.

Mercedes-Benz investeert een bedrag van twee miljoen euro in de bouw van de CO2-neutrale fabriek, die door het Duitse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming wordt gefinancierd in het kader van een wetenschappelijk onderzoeksproject.

“Deze oprichting symboliseert de beslissende stap naar het sluiten van de materiaalkringloop voor batterijen van Mercedes-Benz. Met een recyclingpercentage van meer dan 96 procent ontstaat hier in Kuppenheim een ‘mijn van morgen’”, aldus Bestuurslid Jörg Burzer, verantwoordelijk voor Production and Supply Chain Management, bij de start van de bouw.

Mercedes bouwt accurecyclingfabriek vlakbij Stuttgart | Automotive Online

Mercedes bouwt accurecyclingfabriek vlakbij Stuttgart

Mercedes • Het eerste deel moet later dit jaar operationeel zijn.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Mercedes-Benz bouwt accurecyclingfabriek
Mercedes-Benz investeert een bedrag van twee miljoen euro in de bouw van de CO2-neutrale fabriek (Foto: Merdedes-Benz)

Mercedes-Benz is begonnen met de bouw van zijn nieuwe Duitse recyclingfabriek in Kuppenheim, vlak buiten Stuttgart. Er wordt eerst een hal gebouwd waarin accupakketten gedemonteerd gaan worden. Daarna komt er ook een hal waar die gedemonteerde accupakketten worden teruggebracht tot herbruikbare grondstoffen voor nieuwe accu’s. Het eerste deel van de fabriek moet dit jaar operationeel worden. Dat maakt Mercedes bekend in een persbericht.

Mercedes-Benz investeert een bedrag van twee miljoen euro in de bouw van de CO2-neutrale fabriek, die door het Duitse ministerie van Economische Zaken en Klimaatbescherming wordt gefinancierd in het kader van een wetenschappelijk onderzoeksproject.

“Deze oprichting symboliseert de beslissende stap naar het sluiten van de materiaalkringloop voor batterijen van Mercedes-Benz. Met een recyclingpercentage van meer dan 96 procent ontstaat hier in Kuppenheim een ‘mijn van morgen’”, aldus Bestuurslid Jörg Burzer, verantwoordelijk voor Production and Supply Chain Management, bij de start van de bouw.