‘Buit cyberaanval Continental te koop op darknet’

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Continental wilde volgens Handelsblatt "blijkbaar geen losgeld betalen". (Foto: Shutterstock)

Volgens het Duitse Handelsblatt hebben hackers kritieke vertrouwelijke informatie van Continental te koop aangeboden voor 48 miljoen euro op het darknet. De Duitse banden- en onderdelenleverancier meldde vorige week dat het in augustus werd getroffen door een cyberaanval, waarbij gegevens zijn buitgemaakt.

Continental heeft bevestigd onderzoek te doen naar de diefstal van bedrijfsgegevens in een cyberaanval, maar weigerde aan Reuters commentaar te geven op berichten in de media dat hackers hadden de informatie te koop aangeboden.

Gegevens te koop

Volgens Handelsblatt gaat het onder meer begrotings-, investerings- en strategieplannen, alsmede informatie over sommige klanten van Continental. De zakenkrant zei dat de hackers de gegevens te koop hadden aangeboden voor 48 miljoen euro nadat Continental “blijkbaar geen losgeld wilde betalen”.

Vorige maand eiste hackers 62 miljoen van Britse Pendragon. Eerder dit jaar werd ook Sixt gevraagd een miljoenenbedrag over te maken naar een computerclub.