‘Oliver Blume: alle merken VW Group moeten oefenen voor beursgang’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Oliver Blume wil dat alle merken uit de VW Group oefenen voor een beursgang, (Foto: VW Group)

Door zijn ervaring met de beursgang van Porsche, heeft Oliver Blume, ceo van Porsche en de VW Group, alle merken binnen de VW Group opdracht gegeven om te trainen voor een mogelijke beursgang. Zo vertelde hij aan het Duitse Handeltsblatt.

Volgens Blume zit er nog ‘veel potentie’ in de groep. Dat blijkt volgens hem ook uit het feit dat Porsche op de beurs 75 miljard euro waard was. Dat is niet veel minder dan de totale waarde van de gehele groep, bemerkt Blume.

Aantrekkelijk

Volgens de topman heeft de voorbereiding van Porsche op de beursgang geleid tot een aangescherpte focus en grotere efficiency binnen de bedrijfsvoering van het sportwagenmerk. Dat wil hij ook bereiken met de zogeheten ’trainingssessies’. Samen met financiële experts gaan de merken binnen de groep oefenen met virtuele aandelen en leren om zich ‘aantrekkelijk te presenteren voor investeerders’, aldus Blume, die per 1 september Herbert Diess opvolgde als ceo van de VW Group. Bij het concern horen onder andere de merken Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley en Lamborghini.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Oliver Blume: alle merken VW Group moeten oefenen voor beursgang’ | Automotive Online

‘Oliver Blume: alle merken VW Group moeten oefenen voor beursgang’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Oliver Blume wil dat alle merken uit de VW Group oefenen voor een beursgang, (Foto: VW Group)

Door zijn ervaring met de beursgang van Porsche, heeft Oliver Blume, ceo van Porsche en de VW Group, alle merken binnen de VW Group opdracht gegeven om te trainen voor een mogelijke beursgang. Zo vertelde hij aan het Duitse Handeltsblatt.

Volgens Blume zit er nog ‘veel potentie’ in de groep. Dat blijkt volgens hem ook uit het feit dat Porsche op de beurs 75 miljard euro waard was. Dat is niet veel minder dan de totale waarde van de gehele groep, bemerkt Blume.

Aantrekkelijk

Volgens de topman heeft de voorbereiding van Porsche op de beursgang geleid tot een aangescherpte focus en grotere efficiency binnen de bedrijfsvoering van het sportwagenmerk. Dat wil hij ook bereiken met de zogeheten ’trainingssessies’. Samen met financiële experts gaan de merken binnen de groep oefenen met virtuele aandelen en leren om zich ‘aantrekkelijk te presenteren voor investeerders’, aldus Blume, die per 1 september Herbert Diess opvolgde als ceo van de VW Group. Bij het concern horen onder andere de merken Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Bentley en Lamborghini.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.