Porsche luidt ‘historisch moment’ in met Frankfurtse beursbel

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De beurs van Frankfurt staat in het teken van de beursgang van de automaker. (Foto: Porsche)

Woensdagnamiddag is de handel in aandelen Porsche op de Frankfurtse beurs begonnen. Oliver Blume, ceo van Porsche en Volkswagen Group, luidde de bel voor wat hij een “historische moment” in de geschiedenis van de automaker noemde. Het betekent de grootste beursintroductie van Duitsland in meer dan 25 jaar. “Onze toegenomen mate van autonomie plaatst ons in een zeer goede positie om onze ambitieuze doelen in de komende jaren te verwezenlijken.”

Porsche chief financial officer Lutz Meschke voegde daar volgens Reuters aan toe dat het bedrijf had bewezen dat het kon slagen in uitdagende marktomstandigheden.

De handel opende op 82,50 euro per aandeel. 

Eerder werd bekend dat Volkswagen Group zo’n 75 miljard euro wil ophalen met de beursgang van Porsche.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Porsche luidt ‘historisch moment’ in met Frankfurtse beursbel | Automotive Online

Porsche luidt ‘historisch moment’ in met Frankfurtse beursbel

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
De beurs van Frankfurt staat in het teken van de beursgang van de automaker. (Foto: Porsche)

Woensdagnamiddag is de handel in aandelen Porsche op de Frankfurtse beurs begonnen. Oliver Blume, ceo van Porsche en Volkswagen Group, luidde de bel voor wat hij een “historische moment” in de geschiedenis van de automaker noemde. Het betekent de grootste beursintroductie van Duitsland in meer dan 25 jaar. “Onze toegenomen mate van autonomie plaatst ons in een zeer goede positie om onze ambitieuze doelen in de komende jaren te verwezenlijken.”

Porsche chief financial officer Lutz Meschke voegde daar volgens Reuters aan toe dat het bedrijf had bewezen dat het kon slagen in uitdagende marktomstandigheden.

De handel opende op 82,50 euro per aandeel. 

Eerder werd bekend dat Volkswagen Group zo’n 75 miljard euro wil ophalen met de beursgang van Porsche.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.