Kwartaalwinst van Honda daalt met 9 procent

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Honda verkocht in Q1 minder auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. (Foto: Shutterstock)

De Japanse producent Honda boekte in Q1 van 2022 een winst van 222,2 miljard yen, oftewel zo’n 1,6 miljard euro. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

In dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde Honda een winst van 243,2 miljard yen, wat een winstdaling van 9 procent betekent. Deze daling is kleiner dan verwacht, meldt persbureau Reuters dat zich baseert op analisten van Refinitiv. Vooral Chinese covid-beperkingen drukten het resultaat doordat er minder geproduceerd kon worden.

Gunstige effecten

Hoewel de verkoop voornamelijk in Noord-Amerika daalde, steeg de omzet op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van gunstige valuta-effecten. In Q1 verkocht Honda wereldwijd 815 duizend auto’s. Een jaar eerder was dat nog iets minder dan een miljoen. De Japanse automaker verhoogde zijn verwachte bedrijfswinst van 810 miljard yen voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart tot 830 miljard yen (6 miljard euro). De Japanse autofabrikant meldde eerder miljarden te steken in de elektrificatie en wil de komende tien jaar 30 nieuwe EV’s introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Kwartaalwinst van Honda daalt met 9 procent | Automotive Online

Kwartaalwinst van Honda daalt met 9 procent

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Honda verkocht in Q1 minder auto's dan in dezelfde periode vorig jaar. (Foto: Shutterstock)

De Japanse producent Honda boekte in Q1 van 2022 een winst van 222,2 miljard yen, oftewel zo’n 1,6 miljard euro. Dit maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

In dezelfde periode een jaar eerder rapporteerde Honda een winst van 243,2 miljard yen, wat een winstdaling van 9 procent betekent. Deze daling is kleiner dan verwacht, meldt persbureau Reuters dat zich baseert op analisten van Refinitiv. Vooral Chinese covid-beperkingen drukten het resultaat doordat er minder geproduceerd kon worden.

Gunstige effecten

Hoewel de verkoop voornamelijk in Noord-Amerika daalde, steeg de omzet op jaarbasis, voornamelijk als gevolg van gunstige valuta-effecten. In Q1 verkocht Honda wereldwijd 815 duizend auto’s. Een jaar eerder was dat nog iets minder dan een miljoen. De Japanse automaker verhoogde zijn verwachte bedrijfswinst van 810 miljard yen voor het fiscale jaar eindigend op 31 maart tot 830 miljard yen (6 miljard euro). De Japanse autofabrikant meldde eerder miljarden te steken in de elektrificatie en wil de komende tien jaar 30 nieuwe EV’s introduceren.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.