Winstdaling voor General Motors

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Shutterstock

General Motors heeft afgelopen kwartaal een winst geboekt van 1,7 miljard dollar, dat is 40 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet kwam met bijna 35,8 miljard wel 4,6 procent hoger uit. De marge daalde daardoor van 8,3 procent in Q2 2021 naar 4,7 procent nu.

Eerder vandaag meldde Mercedes juist een forse winstgroei.

General Motors ziet zich genoodzaakt om de uitgaven te beperken om aan de verslechtering van de economie het hoofd te bieden. Details over de kostenbesparingen geeft het concern nog niet. GM verwacht dat de productie en afleveringen in de tweede jaarhelft sterk zullen toenemen.

GM leverde in de afgelopen drie maanden 1,42 miljoen nieuwe auto’s af, tegen 1,8 miljoen in Q2 2021.

In 2025 verwacht GM 1 miljoen elektrische auto’s te verkopen. 

 

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.