Winstgevend Volvo ziet leveringsproblemen oplossen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Volvo

Volvo Cars heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst geboekt van 860 miljoen euro, dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. Die winstgroei is mede te danken aan de opbrengsten van de beursgang van Polestar.

Volvo Cars verkocht in deze zes maanden zoals eerder gemeld 143.006 nieuwe auto’s, 27 procent minder dan een jaar eerder. De omzet daalde echter maar met 2 procent naar 6,8 miljard euro als gevolg van het feit dat de fabrikant vooral duurdere modellen bouwde en verkocht. 

De Zweedse autobouwer meldt dat de situatie in de leveringsketens fors is verbeterd waardoor de productie een sterke ‘comeback’ kan maken. Vanwege het tijdverschil tussen de productie en het feitelijke afleveren van een auto verwacht Volvo echter toch dat de verkopen over heel 2022 stabiel blijven of licht lager uit zullen vallen dan in 2021.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Winstgevend Volvo ziet leveringsproblemen oplossen | Automotive Online

Winstgevend Volvo ziet leveringsproblemen oplossen

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Foto: Volvo

Volvo Cars heeft in de eerste jaarhelft een nettowinst geboekt van 860 miljoen euro, dat is 40 procent meer dan in dezelfde periode in 2021. Die winstgroei is mede te danken aan de opbrengsten van de beursgang van Polestar.

Volvo Cars verkocht in deze zes maanden zoals eerder gemeld 143.006 nieuwe auto’s, 27 procent minder dan een jaar eerder. De omzet daalde echter maar met 2 procent naar 6,8 miljard euro als gevolg van het feit dat de fabrikant vooral duurdere modellen bouwde en verkocht. 

De Zweedse autobouwer meldt dat de situatie in de leveringsketens fors is verbeterd waardoor de productie een sterke ‘comeback’ kan maken. Vanwege het tijdverschil tussen de productie en het feitelijke afleveren van een auto verwacht Volvo echter toch dat de verkopen over heel 2022 stabiel blijven of licht lager uit zullen vallen dan in 2021.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.