BMW breidt EV-productie uit naar Oostenrijkse fabriek

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
BMW Group voert de EV-productie op in de fabriek in Steyr. (Foto: BMW Group)

BMW Group gaat zijn volgende EV-generatie produceren in zijn Oostenrijkse fabriek in Steyr, waar op jaarbasis zo’n 600 duizend elektrische auto’s geproduceerd zullen worden. Dat maakt de Duitse autofabrikant bekend.

Om dit mogelijk te maken investeert BMW tussen nu en 2030 één miljard euro. Daarmee moet Steyr de belangrijkste productielocatie voor EV’s worden voor de fabrikant. De fabriek produceert al meer dan 40 jaar auto’s met verbrandingsmotoren voor BMW en Mini. BMW-ceo Oliver Zipse zei eerder niet te geloven in een ‘EV Only toekomst’ en verwacht dat in 2023 20 procent van de verkoop van BMW elektrisch zal zijn. 

Moderniseren

Het is de bedoeling dat in de Oostenrijkse productielocatie alle kerncomponenten voor EV’s worden gemaakt. De fabriek zal worden omgebouwd en het vloeroppervlak wordt uitgebreid met z’n 60 duizend vierkante meter, onder andere met een gemoderniseerde productiehal met twee assemblagelijnen.

BMW verwacht dat de helft van de 4.400 medewerkers van de fabriek rond 2030 aan EV’s zal werken. Behalve in Steyr, produceert BMW ook EV’s in zijn fabriek in Dingolfing. Het contract met VDL Nedcar loopt in 2023 af. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

BMW breidt EV-productie uit naar Oostenrijkse fabriek | Automotive Online

BMW breidt EV-productie uit naar Oostenrijkse fabriek

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
BMW Group voert de EV-productie op in de fabriek in Steyr. (Foto: BMW Group)

BMW Group gaat zijn volgende EV-generatie produceren in zijn Oostenrijkse fabriek in Steyr, waar op jaarbasis zo’n 600 duizend elektrische auto’s geproduceerd zullen worden. Dat maakt de Duitse autofabrikant bekend.

Om dit mogelijk te maken investeert BMW tussen nu en 2030 één miljard euro. Daarmee moet Steyr de belangrijkste productielocatie voor EV’s worden voor de fabrikant. De fabriek produceert al meer dan 40 jaar auto’s met verbrandingsmotoren voor BMW en Mini. BMW-ceo Oliver Zipse zei eerder niet te geloven in een ‘EV Only toekomst’ en verwacht dat in 2023 20 procent van de verkoop van BMW elektrisch zal zijn. 

Moderniseren

Het is de bedoeling dat in de Oostenrijkse productielocatie alle kerncomponenten voor EV’s worden gemaakt. De fabriek zal worden omgebouwd en het vloeroppervlak wordt uitgebreid met z’n 60 duizend vierkante meter, onder andere met een gemoderniseerde productiehal met twee assemblagelijnen.

BMW verwacht dat de helft van de 4.400 medewerkers van de fabriek rond 2030 aan EV’s zal werken. Behalve in Steyr, produceert BMW ook EV’s in zijn fabriek in Dingolfing. Het contract met VDL Nedcar loopt in 2023 af. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.