Björn Annwall opvolger van Kerssemakers bij Volvo

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Björn Annwall is de opvolger van Lex Kerssemakers. (Foto: Volvo Cars)

Volvo Cars stapt vanaf vandaag over op een nieuwe organisatiestructuur en introduceert twee deputy ceo functies. De huidige cfo, Björn Annwall, wordt chief commercial officer & deputy ceo en Javier Varela is aangesteld als chief operating officer & deputy ceo en is nu verantwoordelijk voor r&d. Dat meldt de autofabrikant.

Annwall is de opvolger van Lex Kerssemakers, die Volvo Cars na 38 jaar gaat verlaten en met pensioen gaat. Overigens blijft Kerssemakers tijdens deze overgangsperiode in een adviserende rol betrokken bij het bedrijf.

Volvo Cars wil vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceren. “Onze strategische richting is duidelijk. Daarom hebben we besloten onze structuur te vereenvoudigen met duidelijke verantwoordelijkheden en de uitvoering en nauwere samenwerking in de hele onderneming te vergroten”, aldus Jim Rowan, ceo van Volvo Cars.

Björn Annwall opvolger van Kerssemakers bij Volvo | Automotive Online

Björn Annwall opvolger van Kerssemakers bij Volvo

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Björn Annwall is de opvolger van Lex Kerssemakers. (Foto: Volvo Cars)

Volvo Cars stapt vanaf vandaag over op een nieuwe organisatiestructuur en introduceert twee deputy ceo functies. De huidige cfo, Björn Annwall, wordt chief commercial officer & deputy ceo en Javier Varela is aangesteld als chief operating officer & deputy ceo en is nu verantwoordelijk voor r&d. Dat meldt de autofabrikant.

Annwall is de opvolger van Lex Kerssemakers, die Volvo Cars na 38 jaar gaat verlaten en met pensioen gaat. Overigens blijft Kerssemakers tijdens deze overgangsperiode in een adviserende rol betrokken bij het bedrijf.

Volvo Cars wil vanaf 2030 alleen nog maar volledig elektrische auto’s produceren. “Onze strategische richting is duidelijk. Daarom hebben we besloten onze structuur te vereenvoudigen met duidelijke verantwoordelijkheden en de uitvoering en nauwere samenwerking in de hele onderneming te vergroten”, aldus Jim Rowan, ceo van Volvo Cars.