Introductie Volkswagen ID.5 vertraagd door oorlog Oekraïne

Oorlog Oekraïne • De Duitse autobouwer ondervindt hinder van de oorlog in Oekraïne. 
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De ID.5 zal verlaat worden geïntroduceerd. (Foto: Volkswagen)

De geplande introductie van de nieuwe Volkswagen ID.5 is uitgesteld. Dat meldt Automotive News Europe. De auto is al sinds 27 januari in productie in de fabriek in Zwickau. Dit was een van de fabrieken die te maken hebben met de haperende levering van kabelbomen uit Oekraïne, zo meldt een woordvoerder van Volkswagen.

Ook in Nederland zal de introductie van het nieuwe model worden uitgesteld, laat een woordvoerder weten na navraag van Automotive. “Wij hebben ook te maken met een kleine vertraging van de ID.5; het gaat om enkele weken ten opzichte van de oorspronkelijke planning.”

Het nieuwe model zal nu begin mei worden gelanceerd, ongeveer een maand na de aanvankelijke datum.

Kabelfabriek

De Oekraïense kabelboom- en bedradingstoeleveranciers zijn goed voor een wereldwijd marktaandeel van zeven procent. Vooral in Europa gevestigde fabrikanten kopen bedrading in Oekraïne. Vorige week liet Volkswagen-telg Skoda al weten dat de kabelfabriek in het geteisterde land de productie weer had opgepakt ondanks de oorlog.

In januari liet Volkswagen middels een persbericht nog weten dat de productie van de ID.5 en ID.5 GTX “de voltooiing van de succesvolle transformatie van Volkswagen van zijn fabriek in Zwickau tot een speciale productiefaciliteit voor elektrische voertuigen markeert”. Het is de eerste faciliteit van het merk die volledig overschakelt van ICE’s naar EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Introductie Volkswagen ID.5 vertraagd door oorlog Oekraïne | Automotive Online

Introductie Volkswagen ID.5 vertraagd door oorlog Oekraïne

Oorlog Oekraïne • De Duitse autobouwer ondervindt hinder van de oorlog in Oekraïne. 
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
De ID.5 zal verlaat worden geïntroduceerd. (Foto: Volkswagen)

De geplande introductie van de nieuwe Volkswagen ID.5 is uitgesteld. Dat meldt Automotive News Europe. De auto is al sinds 27 januari in productie in de fabriek in Zwickau. Dit was een van de fabrieken die te maken hebben met de haperende levering van kabelbomen uit Oekraïne, zo meldt een woordvoerder van Volkswagen.

Ook in Nederland zal de introductie van het nieuwe model worden uitgesteld, laat een woordvoerder weten na navraag van Automotive. “Wij hebben ook te maken met een kleine vertraging van de ID.5; het gaat om enkele weken ten opzichte van de oorspronkelijke planning.”

Het nieuwe model zal nu begin mei worden gelanceerd, ongeveer een maand na de aanvankelijke datum.

Kabelfabriek

De Oekraïense kabelboom- en bedradingstoeleveranciers zijn goed voor een wereldwijd marktaandeel van zeven procent. Vooral in Europa gevestigde fabrikanten kopen bedrading in Oekraïne. Vorige week liet Volkswagen-telg Skoda al weten dat de kabelfabriek in het geteisterde land de productie weer had opgepakt ondanks de oorlog.

In januari liet Volkswagen middels een persbericht nog weten dat de productie van de ID.5 en ID.5 GTX “de voltooiing van de succesvolle transformatie van Volkswagen van zijn fabriek in Zwickau tot een speciale productiefaciliteit voor elektrische voertuigen markeert”. Het is de eerste faciliteit van het merk die volledig overschakelt van ICE’s naar EV’s.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.