BMW noteert forse winst ondanks chiptekorten

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
BMW verkocht een recordaantal voertuigen. (Foto: BMW)

BMW Group heeft de winst voor belasting in 2021 zien verdubbelen tot 16,1 miljard euro. Dat meldt het bedrijf. De omzet kwam uit op 111 miljard euro (+12,4%). Hogere prijzen en sterke verkopen van auto’s stimuleerden de omzet, ondanks beperkingen in de toeleveringsketen. Vorige week werd bekend dat ook Ford afgelopen jaar profiteerde van hogere marges.

De autodivisie van het concern goed voor een winst voor belasting van bijna 11 miljard euro. De autodivisie verkocht een recordaantal van 2,52 miljoen voertuigen, wat een toename betekent van 8,4 procent ten opzichte van coronajaar 2020. Daarvan waren er 2,2 miljoen BMW’s, 302 duizend Mini’s en 5.600 Rolls Royces.

Ook verkocht BMW 194 duizend motorfietsen.

Het aantal verkochte voertuigen komt net uit boven het aantal van pre-covidjaar 2019 verkocht werden. 

Net als bijna alle andere fabrikanten kende BMW een moeizamer vierde kwartaal. De de winst vóór rente en belastingen (EBIT) in het autosegment daalde met 4,2 procent. Dit schrijft BMW toe aan het wereldwijde chiptekort, dat een daling van de leveringen met 14 procent veroorzaakte. Verdere tegenwind was het gevolg van hogere grondstofprijzen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

BMW noteert forse winst ondanks chiptekorten | Automotive Online

BMW noteert forse winst ondanks chiptekorten

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
BMW verkocht een recordaantal voertuigen. (Foto: BMW)

BMW Group heeft de winst voor belasting in 2021 zien verdubbelen tot 16,1 miljard euro. Dat meldt het bedrijf. De omzet kwam uit op 111 miljard euro (+12,4%). Hogere prijzen en sterke verkopen van auto’s stimuleerden de omzet, ondanks beperkingen in de toeleveringsketen. Vorige week werd bekend dat ook Ford afgelopen jaar profiteerde van hogere marges.

De autodivisie van het concern goed voor een winst voor belasting van bijna 11 miljard euro. De autodivisie verkocht een recordaantal van 2,52 miljoen voertuigen, wat een toename betekent van 8,4 procent ten opzichte van coronajaar 2020. Daarvan waren er 2,2 miljoen BMW’s, 302 duizend Mini’s en 5.600 Rolls Royces.

Ook verkocht BMW 194 duizend motorfietsen.

Het aantal verkochte voertuigen komt net uit boven het aantal van pre-covidjaar 2019 verkocht werden. 

Net als bijna alle andere fabrikanten kende BMW een moeizamer vierde kwartaal. De de winst vóór rente en belastingen (EBIT) in het autosegment daalde met 4,2 procent. Dit schrijft BMW toe aan het wereldwijde chiptekort, dat een daling van de leveringen met 14 procent veroorzaakte. Verdere tegenwind was het gevolg van hogere grondstofprijzen.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.