‘Tesla schakelt zelfrijdende functie uit in de VS’

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Winst Tesla stijgt ondanks tegenslagen naar recordhoogte
Tesla gaat via een software-update de zelfrijdende functie uitschakelen in de VS. (Foto: Shutterstock) (Foto: Shutterstock)

Tesla gaat in de Verenigde Staten een software-update uitvoeren op meer dan 53 duizend auto’s. Daarmee zal de zelfrijdende functie in het Full Self Driving-systeem worden uitgeschakeld, zo meldt persbureau Bloomberg.

De autofabrikant doet dit na overleg met de Amerikaanse National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA). Volgens de toezichthouder kan de functie tot gevaarlijke situaties leiden, omdat de auto’s niet volledig tot stilstand kwamen maar langzaam doorrijden op kruispunten, ook als er bijvoorbeeld een stopbord staat. 

De software-update in de VS heeft betrekking op 53 duizend auto’s en geldt voor de Model S, Model X, Model 3 (bouwjaar 2017-2022) en de Model Y (bouwjaar 2016-2022). De Amerikaanse toezichthouder sprak Tesla onlangs ook aan om duidelijkheid te geven over gamende bestuurders van Tesla. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.