‘30 duizend banen op de tocht bij VW’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De Volkswagen Groep gaat fors snijden in het aantal banen. (Foto: Volkswagen Groep) (Foto: Volkswagen)

De Volkswagen Groep overweegt om 30 duizend banen te schrappen. De maatregelen moet leiden tot een kostenbesparing waarmee het bedrijf zijn concurrentiepositie verbetert ten opzichte van Tesla. Dat schrijft het Duitse dagblad Handelsblatt naar aanleiding van een presentie van ceo Herbert Diess voor de Raad van Commissarissen van het concern.

Eerder maakte de Groep bekend dat het dit jaar moet snijden in het aantal banen om de elektrificatie van zijn te gamma en de digitalisatie van het bedrijf te bekostigen. De onderneming steekt miljarden in de elektrificatie van het bedrijf. In 2020 had de Groep wereldwijd 665 duizend werknemers in dienst, waar dit in 2019 nog 668 duizend werknemers waren.

Absurd

Het voorgenomen besluit valt slecht bij de werknemersraad van de onderneming, zo zegt een woordvoerder van de raad tegen Handelsblatt. “Een reductie van 30 duizend banen is absurd en ongegrond.”

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.