LG treft schikking van 1,9 miljard dollar met GM

Jeroen Vos Jeroen Vos
LG betaalt 1,9 miljard dollar aan schadevergoeding aan General Motors om de kosten van de recall van de Chevrolet Bolt te dekken. (Foto: Shutterstock)

Autofabrikant General Motors heeft een schikking getroffen met accufabrikant LG. Het Zuid-Koreaans bedrijf betaalt 1,9 miljard dollar (1,6 miljard euro) aan schadevergoeding om de kosten te dekken die de Amerikaanse autofabrikant maakte voor een wereldwijde recall van de Chevrolet Bolt. Dat maakt GM bekend.

De terugroepactie werd uitgevoerd vanwege een fabricagefout in het accupakket van de elektrische auto die gebruik maakt van dezelfde accucellen als de Ampera-e van Opel. Importeur Opel Nederland riep 3.373 modellen van de Ampera-e terug omdat de fabricagefout mogelijk tot batterijbranden leidt.

Reparatie

Shilpan Amin, vicepresident global purchasing and supply chain van General Motors, stelt dat de engineering- en productieteams van de autofabrikant hard werken aan de ontwikkeling van nieuwe batterijmodulen. “Wij verwachten deze maand te beginnen met de reparatie van voertuigen van klanten”, aldus Amin.  

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.